NEWS

Cirque du Soleil, în pragul falimentului din cauza impactului financiar al pandemiei de coronavirus!

Cirque du Soleil și-a concediat deja o mare parte din personal!

Epidemia de COVID-19 afectează tot mai multe sectoare, însă de departe, cel cultural-artistic are cel mai mult de suferit. În aceeași situație se află compania Cirque du Soleil Entertainment Group, care şi-ar putea declara falimentul, după ce a fost forţată să anuleze spectacolele din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Celebra companie, cunoscută pentru show-urile sale spectaculoase, a apelat la măsuri extreme din cauza noilor restricții și a fost nevoită să își concedieze temporar majoritatea personalului. Cirque du Soleil a concediat 95% din forţa de muncă, respectiv 4.600 de angajați.

În prezent, compania lucrează cu consilieri din domeniul de restructurări pentru a rezolva o criză a datoriilor de aproximativ 900 de milioane de dolari, au declarat joi sursele.

Problemele actuale ale Cirque du Soleil sunt amplificate și de hotărârea conform căreia fondul de investiţii TPG-ul a dobândit o participaţie majoritară la companie. În plus, luna aceasta, agenţia de evaluare financiară, Moody’s a redus ratingul Cirque du Soleil, la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor, afirmând că există un „risc ridicat” de neplată a datoriilor.

Compania ar urma să cheltuiască anul viitor aproximativ 165 milioane dolari, inclusiv pentru rambursarea biletelor pentru spectacolele anulate şi plata datoriilor, a arătat Moody’s. Însă, în luna decembrie, aceasta avea fonduri disponibile în valoare de aproximativ 105 milioane de dolari, constând în 20 de milioane de dolari în numerar şi restul dintr-o linie de credit rotativă, potrivit agenţiei de rating.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.