NEWS

Dragostea nu are bariere! Un cuplu de vârstnici își dă întâlnire zilnic la granița dintre Germania și Danemarca

Doi octogenari își dau întâlnire zilnic la granița dintre Germania și Danemarca.

Dragostea adevărată nu are vârstă, limite sau granițe, iar asta ne-o dovedește un cuplu simpatic de octogenari, care nu pot sta despărțiti nici măcar în timpul epidemiei de coronavirus. Cei doi îndrăgostiți – Inga și Karsten locuiesc în Germania și Danemarca, iar de când granițele s-au închis, aceștia nu se mai pot întâlni cum o făceau înainte.

Inga este o daneză simpatică, în vârstă de 85 de ani, iar Karsten este un neamț, în vârstă de 89 de ani. Amândoi sunt văduvi de mult timp, iar valurile neaşteptate ale vieţii i-au făcut să se întâlnească şi să se îndrăgostească acum doi ani, după cum relatează publicația DW.

Timp de doi ani, cuplul s-a întâlnit zilnic, însă din data de 14 martie, cei doi au fost nevoiți să își continue iubirea la distanță. Din acea zi, Danemarca şi-a închis graniţa cu Germania, care avea să-i urmeze exemplul după doar două zile! Însă iubirea lor a învins granița dintre Germania și Danermaca, pentru că în fiecare zi, din data de 14 martie, Inga și Karsten se întâlnesc la bariera dintre cele două state.

Inga Rasmussen vine cu mașina din orășelul Gallehus, iar Karsten Tuchsen Hansen vine din Suderlugum, Nordfriesland, tocmai până-n landul Schleswig-Holstein, aflat la graniţa cu Danemarca.

Amândoi își aduc de acasă câte un scaun și își petrec împreună timpul, fiind separați doar de bariera dintre cele două state. Deși de două săptămâni viața lor s-a schimbat radical, dragostea lor a rămas ca-n prima zi, iar aceștia s-au adaptat la noul context. Inga și Karsten se întâlnesc și iau prânzul împreună, mănâncă biscuiți sau ciocnesc un pahar de Gelle Kom – o băutură celebră în acea regiune.

Eram nedespărțită de Karsten”, a spus Inga. „Dar timpul petrecut separat trece mult mai greu când ești singur”, a adăugat ea.

Totuși, cuplul speră ca până la Paște să se poate reîntâlni, și chiar și-au făcut planuri pentru 2020. Când restricțiile de circulație vor fi ridicate, aceștia plănuiesc să călătorească mai mult.

Foto: DW.com

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.