NEWS

Cum a ajuns drojdia cel mai căutat produs pe Google, în timpul epidemiei de coronavirus?

Drojdia este cel mai căutat produs pe Google, în timpul epidemiei de coronavirus!

Dacă în trecut erau la mare căutare pe Google ultimele modele de iPhone sau laptopurile ultraperformante, se pare că în 2020, drodjia este cel  mai căutat produs, chiar și în mediul online. Din cauza epidemiei de coronavirus, oamenii au golit rafturile supermarketurilor, iar drojdia a fost printre cele mai cumpărate produse, fiind un ingredient esențial în prepararea pâinii și a altor produse de panificație.

Măştile de faţă au ajuns la peste un milon de căutări într-o lună. De asemenea, am observat că drojdia avea undeva la 5.000 – 7.000 de căutări pe lună și în acest moment a ajuns la peste 100.000 de căutări. (…) Înainte, telefoanele și deviceurile erau pe primul loc în căutări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Călin Biriş, specialist în social media.

Totuși, chiar dacă drojdia nu se mai găsește în magazine, oamenii au găsit deja opțiuni. Spre exemplu, cei care vor să prepare pâine sau pizza acasă, fără drojdie, pot încerca o rețetă de aluat pe bază de iaurt și praf de copt.

Este o rețetă super simplă: o cană de iaurt, o cană de făină, o jumătate de pliculeț de praf de copt, sare după gust și o lingură de ulei de măsline. Toate acestea le amestecăm cu o lingură de lemn, nu e nevoie de frămânatare. Îl modelăm pe planșetă cu făină și din el facem ce vrem noi”, spune Teodora Istrati, blogger culinar.

Cum poți să prepari drojdia acasă?

Dacă nu ai mai găsit drojdie prin magazine, acum o prepara chiar la tine acasă, având în bucătărie puțină bere, zahăr și făină. Trebue doar să știi că nu o poti utiliza imediat, pentru că drojdia trebuie lăsată peste noapte.

Ingrediente pentru drojdie:

- 100 ml bere
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură de făină

Într-un vas se amestecă berea cu zahărul și lingura de făină. Se acoperă recipientul și se lasă la temperatura camerei peste noapte.

Cantitatea obținută a doua zi este echivalentul unui cubuleț de drojdie proaspătă de 50 de grame care se găsește de obicei pe rafturile supermarketurilor din toată țara.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.