NEWS

O femeie de 103 ani din Italia a supraviețuit gripei spaniole, iar acum s-a vindecat de COVID-19

Ada Zanusso a supraviețuit și pandemiei de gripă spaniolă din 1918!

O femeie din nordul Italiei, care va împlini vârsta de 104 ani în luna august, a învins infecția cu COVID-19, ceea ce o transformă în cea mai în vârstă supraviețuitoare din lume.

Ada Zanusso a fost testată pozitiv după ce a început să se simtă rău la începutul lunii martie. Aceasta se afla într-un azil de bătrâni din nord-vestul provinciei Biella, unde alţi 21 de rezidenţi au murit din cauza virusului, relatează cotidianul italian La Repubblica.

„Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine”, a declarat aceasta, citată de aceeași publicație.

Ada Zanusso – care a supraviețuit și pandemiei de gripă spaniolă din 1918 – „s-a recuperat bine și medicii sunt de părere că ea este cea mai vârstnică persoană din lume care s-a vindecat de COVID-19”, a spus unul dintre cei patru fii ai săi, Giampiero. El a ţinut legătura cu mama sa prin intermediul apelurilor video, și a povestit că aceasta „citeşte în continuare fără să poarte ochelari, este curioasă şi vrea întotdeauna să ştie ce facem”.

Ulterior, alte două femei care au împlinit de curând vârsta de 103 ani s-au vindecat de COVID-19: Zhang Guangfen, din oraşul chinez Wuhan, şi o iraniancă a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.