NEWS

Lista județelor din România unde purtarea măștilor a devenit obligatorie!

Pănă acum, șapte județe au luat această măsură!

În încercarea de a stopa răspândirea virusului COVID-19, autoritățile din șapte județe din țară au luat decizia de a face obligatorie purtarea măștilor de protecție, în afara locuinței.

Totuși, măsura diferă în funcție de județ. În timp ce în Hunedoara, aceasta este în vigoare doar în orașul Simeria, județele Galați, Iași, Vaslui și Suceava au luat această hotărâre pentru întreg teritoriul.

Începând de luni, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în Maramureș. În zonele în care nu se mai găsesc măști, pot fi folosite și alte materiale de protecţie.

„Prima măsură care devine obligatorie, începând cu data de 6 aprilie 2020, pentru toţi cetăţenii judeţului Maramureş sau pentru cei care tranzitează judeţul face referire la acoperirea feţei (nas, gură) cu mască, inclusiv măşti improvizate sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2” a anunțat Gabriel Zetea, vicepreşedinte Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş.

De asemenea, și județul Bacău intră pe listă, devenind al şaptelea judeţ din România care aplică astfel de reguli.

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, a declarat, pe pagina de Facebook a instituţiei, prefectul Liviu Miroşeanu.

Astfel, cei care părăsesc perimetrul casei pentru a ieşi în spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, trebuie să poarte un mijloc de protecţie care poate fi mască sanitară, eşarfă, mască de pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Persoanele care nu respectă măsurile impuse pot fi sancţionate de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu amenzi de la 100 la 500 de lei sau pentru început, cu un avertisment.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.