NEWS

VIDEO | Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus din Suceava!

Papa Francisc vine în ajutorul României în contextul crizei create de pandemia de coronavirus

Papa Francisc vine în ajutorul României în contextul crizei create de pandemia de coronavirus. Suveranul Pontif a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru cei infectați cu Covid-19, internaţi la spitalul din Suceava.

În prezent, acolo se află cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din țară. Cu aproape 25% din totalul infectărilor la nivel național, orașul Suceava și câteva comune din jur sunt în carantină totală de mai multe săptămâni.

Conform Vaticanului, Papa Francisc a trimis echipamente medicale prin intermediul cardinalul Konrad Krajewsk, responsabilul cu activitatea caritabilă a acestuia. În plus, pe lângă cele cinci ventilatoare, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România și 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

„Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă”, a declarat cardinalul Krajewski.

Se pare că din voința Papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19, aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava. De asemenea, prin episcopul diecezei de Iași, acesta a transmis spitalului, personalului medical și, în special, celor bolnavi că este aproape de ei prin rugăciunea sa.

Pandemia de coronavirus a modificat radical activitatea și în Cetatea Vaticanului, Piața și bazilica Sfântul Petru fiind închise pentru pelerini și turiști din 10 martie. În acest an, de Paște, Suveranul Pontif s-a rugat pe esplanada Bazilicii „Sf. Petru", cu piaţa goală.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.