NEWS

Peste 10.000 de persoane, sancționate în ultimele două zile. Ce se întâmplă cu cei care nu pot plăti amenda!

Românii continuă să încalce restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus

Românii continuă să încalce restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Tot mai multe persoane dau dovadă de inconștiență și refuză să păstreze distanța, chiar și în cazul unor evenimente importante.

Așa s-a întâmplat la Craiova și Baia Mare, unde polițiștii și jandarmii au intervenit în forță și i-au amendat pe cei care participau la o logodnă, respectiv la o înmormântare. Mai mult, aceștia din urmă au transmis live, pe Facebook, tristul eveniment la care se aflau 15 persoane, în loc de maximul de opt.

Culmea este că în filmare apar și oameni ai legii, care nu încearcă să îi îndepărteze, ci asistă de pe margine. Până la urmă, la înmormântare au ajuns alți polițiști, jandarmi și militari care i-au amendat pe cei prezenți, iar colegii de breaslă care nu au luat atitudine vor da explicații.

„Persoanele care au rămas în zona cimitirului sunt identificate și vor fi sancționate pentru nerespectarea ordonanțelor militare. De asemenea, conducerea Inspectoratului de Poliție a județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenție a polițiștilor, urmând a fi luate măsuri”, a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt prefectura Maramureș, pentru Știrile PRO TV.

Petrece de logodnă, întreruptă de polițiști

O altă situație, în care au fost implicate mai multe persoane a avut loc la Craiova. Aici, aproape 100 de persoane au fost prezente la o logodnă, dar petrecerea le-a fost întreruptă de polițiști. Se pare că miri au pornit cu stângul pe noul drum, iar participanții care nu aveau la ei nici declarația pe propria răspundere au fost amendați de două ori.

„În total, polițiștii în urmă acțiunii desfășurate au legitimat 62 de persoane cărora le-au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, toate pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare. Valoarea sancțiunilor aplicate de oamenii legii este de 131.000 de lei”, a spus Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Munca în folosul comunității ca variantă alternativă

Doar în ultimele două zile au fost amendate peste 10.000 de persoane. Acestea se adaugă celor peste 200.000 deja amendate. În total, s-au adunat în jur de 90 de milioane de euro, care ar trebui să ajungă la bugetul de stat, nu la cel local, ca până acum.

În plus, cei care nu pot plăti și nici nu au bunuri care să fie executate silit, ar putea presta muncă în folosul comunității, dacă un judecător decide asta.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.