NEWS

Noi reguli pentru Premiile Oscar. Ce măsură specială a luat Academia, în contextul pademiei de coronavirus!

Ce filme vor fi eligibile pentru Oscar în acest an!

Anul acesta, pentru prima dată în istoria Premiilor Oscar, filmele lansate exclusiv online vor fi eligibile pentru marele premiu, a anunțat Academia Americană de Film. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, care a afectat grav industria cinematografică.

Noua măsură a fost adoptată strict doar pentru ediția următoare a decernării premiilor, după ce eligibilitatea filmelor a devenit un subiect foarte discutat, având în vedere anularea festivalurilor și închiderea cinematografelor.

Astfel, filmele care aveau lansarea în cinematografe programată, dar au fost făcute disponibile pe serviciile de streaming, pot intra în cursa pentru Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun lungmetraj. Până acum, pentru a fi eligibile, filmele trebuiau să fie difuzate minim șapte zile în cinematografe.

Dawn Hudson, CEO-ul Academiei a declarat că „s-au purtat discuții constante cu toate părțile din comunitate, de la studiouri de producție la realizatori de film și proprietari de cinematografe”, pentru a veni în sprijinul tuturor.

În plus, organizatorii au anunțat noi reguli și pentru coloanele sonore: procentul de muzică originală trebuie să fie de 60%, iar în cazul francizelor și al continuărilor, de minimum 80%. De asemenea, cele două categorii dedicate sunetului, mixaj și montaj, se unesc, urmând să fie oferit un premiu de excelență în domeniu.

„Parasite”, marele câștigător de la Premiile Oscar 2020

Donație în valoare de 6 milioane de dolari pentru personalul vulnerabil

La începutul acestei luni, Academia Americană de Film a venit în ajutorul celor afectați de pandemie. Organizatorii Premiilor Oscar au făcut o donație în valoare de 6 milioane de dolari pentru personalul vulnerabil din industrie, pe timpul crizei.

„Vom fi flexibili cu regulile anul acesta, pentru că înțelegem că este o situație devastatoare și fără precedent”, a mai adăugat Hudson.

Cea de-a 93-a ediție a galei Oscar va avea loc pe 21 februarie 2021, la Los Angeles.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.