NEWS

Restricțiile valabile de 1 Mai. Poliția Capitalei, mesaj important: „Nu vor fi tolerate abaterile sau încălcările prevederilor Ordonanțelor Militare”!

Pe 1 Mai, filtrele de poliție vor împânzi toată țara!

Polițiștii, jandarmii și militarii se pregătesc intens pentru 1 Mai. Ei își vor petrece Ziua Internațională a muncii pe teren și mai mult, efectivele vor fi suplimentate pentru a asigura buna desfășusare a lucrurilor. Astfel, în acest an, petrecerile de la malul mării sau gătarele cu prietenii sunt excluse.

Autoritățile avertizează că în prezent încă suntem în stare de urgență, iar restricțiile de circulație sunt în vigoare și orice încălcare a regulilor va fi sancționată.

„Trebuie să înțelegem că aceste zile pot fi un moment cheie în lupta cu epidemia de coronavirus”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Filtrele de poliție vor împânzi drumurile spre munte și mare

Pe lângă cei 36 de mii de oameni ai legii care sunt deja pe teren, de 1 mai, efectivele vor fi suplimentate cu încă 1.500 de persoane.  În total, vor fi 150 de grupe de intervenţie cu câte 10 membri care se vor asigura că nu vom pleca la munte, la mare, sau nu vom ieși la grătare.

Cele mai mari filtre vor fi situate la intrarea pe Autostrada Soarelui, la intrarea pe vechiul drum spre mare, pe DN1, pe autostrada A3 şi autostrada A1. În plus, șoselele vor fi monitorizate şi din aer, unde vor survola aeronavele Inspectoratului general de aviaţie.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, amintesc autoritățile.

„Atragem atenția că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de conviețuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanțelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID-19, față de persoanele care cu bună știință nu vor înțelege că de data aceasta vom sărbători acasă, doar în familie. Direcția Generală a Municipiului București, precum și Jandarmeria București, Poliția Locală și militarii implicați în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii. În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite”, a declarat Poliția Capitalei.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.