NEWS

VIDEO | Povestea groparilor dansatori, din cel mai distribuit meme al momentului!

Cum au ajuns groparii dansatori din Ghana meme-ul anului 2020!

Probabil, sunt puține persoanele care nu au văzut până acum clipul cu groparii dansatori din Ghana sau cel puțin meme-urile cu ei. Cei șase tineri de culoare, îmbrăcaţi în costume şi cu ochelari de soare, care dansează cu un sicriu pe umeri, pe muzică techno, au cucerit internetul în ultima perioadă.

Deși ei au apărut, pentru prima dată, într-un reportaj difuzat de BBC în 2017, anul acesta au devenit întâi meme, apoi imaginea mişcării „Staţi acasă” din perioada pandemiei. Materialul, intitulat „Ghana's dancing pallbearers” – „Groparii dansatori din Ghana” prezintă fenomenul unui alt tip de înmormântare, la care se râde, nu se plânge.

În ţară africană, tot mai mulţi oameni își doresc astfel de înmormântări și chiar sunt sunt dispuşi să plătească peste asta.

Mai mult, potrivit Washington Post, există și o firmă, numită Nana Otafrija Pallbearing & Waiting Services, care oferă o astfel de procesiune funerală mai deosebită, sicriul fiind cărat de 6 tineri care dansează cu el până la groapă. Aceasta a devenit foarte populară în anii '90 şi între timp, a ajuns la 100 de angajaţi.

Anul acesta, un utilizator YouTube a pus imaginile filmate de BBC în 2017 pe muzică techno, iar clip-ul a fost distribuit masiv în toate colțurile lumii, devenid rapid viral. Și nu a mai durat mult până când au apărut meme-urile în legătură cu pandemia de coronavirus.

Ulterior, imaginea lor a fost asociată cu mişcarea „Stai acasă!”, pentru a convinge oamenii să rămână izolaţi. În Brazilia, groparii ghanezi au apărut chiar și pe panouri uriaşe, alături de mesajul: „Staţi acasă sau dansaţi cu noi”.

De asemenea, aceștia au ajuns atât de populari în lume încât o companie din Hong Kong a creat figurine inspirate de cei șase bărbați, iar o alta piese lego. Pe internet, ei au căpătat titlul de meme-ul anului 2020.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.