NEWS

Ne putem infecta cu coronavirus din piscină? Ce spune spune profesorul Alexandru Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila a răspuns la una dintre cele mai frecvente întrebări din această perioadă.

Odată cu vestea relaxării măsurilor, tot mai multe persoane se gândesc la cum va arăta vacanța de vară din acest an. Totodată, una dintre cele mai mari curiozități este dacă ne putem infecta cu coronavirus la piscină.

Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, a explicat că în principiu, înotul practicat în apă cu clor este sigur, pentru că apa este dezinfectată. Totuși, el a atras atenția asupra aglomerării și a spus că depinde și cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină.

Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării pentru că masca nu se poate folosi, a declarat președinte Societății Române de Microbiologie, la Digi 24. Mai mult, el a spus că nu este exclus să se inventeze un tip special de mască pentru înot.

Vorbind despre măsurile de relaxare așteptate de toată lumea, Alexandru Rafila a spus că în sălile de sport ar putea fi autorizate, la un moment dat, desfășurarea de activități cu condiția de a nu intra prea multe persoane într-o astfel de sală.

În final, profesorul Rafila a accentuat faptul „evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă” și a atras atenția asupra unei alte situații:

„O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție. În general, evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă și dacă discutăm de transporturi, și dacă discutăm de activități sportive. Implicit, cred că o să crească foarte mult costurile acestor tipuri de activități, inclusiv ale transportului aerian”, a avertizat acesta.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.