NEWS

FOTO | Italia revine la viață după două luni de carantină

După două luni de carantină strictă, străzile Italiei s-au umplut iar de oameni și mașini!

Italia a fost cea mai afectată țară din Europa de coronavirus și după două luni de carantină strictă, localnicii au voie din nou să iasă din case. Vremea frumoasă i-a scos pe italieni afară  din case, iar străzile s-au umplut din nou de oameni și mașini.

Și în gări și autogări a fost aglomerație mare, după ce oamenii s-au așezat la coadă pentru a prinde bilete. În timp ce unii mergeau să își viziteze rudele, alții se grăbeau să ajungă la muncă.

Deși au fost clipe de relaxare, eroii luptei cu pandemia nu au fost uitați. Sute de oameni care se aflau pe podul Rialto au aplaudat în semn de recunoștință pentru medicii și asistentele care au luptat în prima linie. De asemenea, a fost și un omagiu pentru toate persoanele răpuse de noul coronavirus.

Mai mult, în Piața San Marco, proprietarii de mici magazine din Veneția au organizat un flashmob în semn de protest, pentru a cere guvernului să le permită deschiderea afacerii mai devreme decât este planificat.

Italienii, turiști în propria țară

Începând de luni, 4 mai, Italia a revenit la stadiul doi de izolare, iar parcurile și grădinile s-au redeschis. După aproape două luni de carantină, oamenii au ieșit în număr mare din case, ca să ia aer, să se plimbe și să se întâlnească cu cei dragi.

De asemenea, restaurantele se deschid, dar momentan doar pentru livrări.

Și exercițiile fizice în aer liber sau ieșirile în parc sunt acum permise, atât timp cât se practică distanțarea socială.

Peste 4 milioane de oameni - aproximativ o cincime din forța de muncă din Italia - s-au întors la muncă, mai ales în construcții și producție, potrivit The Washington Post.

Pentru a reduce presiunea pusă pe mijloacele de transport public, La Repubblica raportează că magazinele de biciclete și scutere s-au redeschis.

FOTO: Insider

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.