NEWS

Decizie fără precedent. Regina Marii Britanii se retrage din viața publică pe termen nedeterminat!

Regina Elisabeta a II-a se retrage din viața publică, marcând cea mai lungă absență de la îndatoririle oficiale din cei 68 de ani de domnie.

Regina Elisabeta a II-a, aflată pe tronul Regatului Unit de aproape 68 de ani, se va retrage din viața publică pe termen nedeterminat, iar aceasta va fi cea mai lungă absență a sa de la îndatoririle oficiale. În contextul pandemiei de coronavirus, Regina Marii Britanii ar putea rămâne în izolare timp de mai multe luni și nu este exclus ca retragerea ei să devină permanentă, relatează The Sun.

Suverana, în vârstă de 94 de ani, s-a izolat alături de soțul ei, Prințul Philip, la castelul Windsor și vor rămâne acolo în perioada următoare. În mod obișnuit, mai era luna în care aceasta revenea la Palatul Buckingham, dar anul acesta, palatul va rămâne închis pe durata verii.

În plus, presa britanică notează că evenimentele viitoare din calendarul Reginei ar putea fi anulate, inclusiv o vizită de stat în Africa de Sud. Agenda sa a fost deja suspendată până în toamnă.

Mesajul Reginei de Ziua Victoriei

Elisabeta a II-a a încercat să le ridice moralul britanicilor dur afectaţi de pandemia de coronavirus, amintindu-le că nu trebuie „să-şi piardă niciodată speranţa”, într-un discurs difuzat vineri.

„La început, perspectivele par sumbre, problemele îndepărtate, rezultatul incert”, a declarat suverana evocând al Doilea Război Mondial. „Dar am continuat sî credem că această cauză era justă şi convingerea (...) ne-a călăuzit. Nu renunţaţi niciodată, nu vă pierdeţi niciodată speranţa, acesta este mesajul de Ziua Victoriei în Europa”, a transmis ea. Acesta a fost al doilea discurs televizat al monarhului din timpul pandemiei de coronavirus.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.