Cool Stuff

FOTO | Cum arată acum supermodelele anilor '90. Uite cu ce se ocupă și cât de mult s-au transformat în ultimii ani

Uite cu ce se ocupă acum supermodelele anilor '90!

În anii '90, industria modei nu le avea pe Gigi Hadid, Kendall Jenner și Irina Shayk, însă cele care cucereau podiumurile erau Naomi Campbell, Linda Evangelista și Christy Turlington. O parte din ele încă activează în industrie, în timp ce alte modele s-au reprofilat și au ales o carieră în televiziune.

Tyra Banks

În anii '90, Tyra Banks nu era încă o vedetă de televiziune, dar era unul dintre cele mai bine plătite modele ale momentului. Banks a debutat în industria modei la 15 ani și a devenit rapid favorita multor designeri. A fost prima femeie de origine afro-americană care a apărut pe coperta revistei GQ și Sports Illustrated Swimsuit Issue. În 1997 a fost numită „Supermodelul Anului”, iar apoi, Banks și-a făcut debutul și în cinematografie, cu apariții în filmele „The Fresh Prince of Bel-Air” și „Coyote Ugly”.

Astăzi, Banks este celebră ca fiind producătoare, prezentatoare și jurat în cadrul concursului America's Top Model, care a ajuns deja la 24 de sezoane. De asemenea, Tyra are și propria ei linie de cosmetice, numită Tyra Beauty.

Kate Moss

După ce a fost descoperită de o agenție de modele, pe aeroportul JFK din New York, pe când avea doar 14 ani, Kate Moss a devenit un adevărat super model al anilor '90. A fost vedeta campaniilor Calvin Klein, un adevărat idol al adolescenților rebeli, dar și iubita celebrului actor Johnny Depp. În prezent, Kate Moss încă lucrează ca model, iar la vârsta de 46 de ani, este și designer, având lansate câteva colecții pentru Topshop și Longchamp. De asemenea, Moss este și mamă, având o fiică în vârstă de 17 ani, care este model.

Naomi Campbell

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor '90. Naomi a debutat la vârsta de 16 ani, când a apărut pe coperta ELLE UK. Ulterior, aceasta a devenit primul model de origine afro-americană care a apărut pe coperta revistelor Vogue și Time. Campbell a fost imaginea mai multor branduri celebre de-a lungul carierei sale, printre care Prada și Ralph Lauren și a apărut în videoclipurile unor artiști de renume, printre care Madonna și Michael Jackson. Iar în ceea ce privește viața amoroasă, Naomi a avut câțiva iubiți celebri, cum ar fi Mike Tyson, Robert DeNiro și Eric Clapton. Astăzi, la 49 de ani, Naomi Campbell încă defilează pentru marile branduri, având apariții pe podium pentru Burberry și Agent Provocateur.

Cindy Crawford

În anii '90, Cindy Crawford era deja un nume mare în industria modei, după ce avusese numeroase apariții în reviste. De asemenea, și mariajul cu Richard Gere i-a crescut popularitatea lui Crawford, aceasta devenind ulterior imaginea mai multor branduri de succes.  Pentru câțiva ani, Cindy Crawford a fost gazda emisiunii House of Style, iar în 1998, aceasta s-a căsătorit cu Rande Gerber, alături de care are doi copii.

Astăzi, Cindy Crawford este o adevărată susținătoare a fiicei sale, Kaia Gerger, care este unul dintre cele mai populare modele ale momentului. De asemenea, Crawford deține și o linie de mobilier și decorațiuni pentru casă, dar și o linie de cosmetice – Meaningful Beauty.

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer a fost descoperită de o agenție de modele, pe când avea doar 17 ani, în 1987. Astfel, în anii '90, Schiffer era deja un super model consacrat, fiind vedeta mai multor show-uri Chanel. De asemenea, Schiffer a apărut într-o mulțime de reviste, a fost imaginea brandului Guess și i-a cucerit pe toți datorită asemănării izbitoare cu Brigitte Bardot.

În prezent, Schiffer este căsătorită cu regizorul Matthew Vaughn, alături de care are trei copii. Aceasta încă lucrează ca model ocazional, pentru Chanel, Ferragamo, Alberta Feretti și Yves St. Laurent. Schiffer locuiește în Anglia și încă deține recordul pentru „modelul cu cele mai multe apariții pe coperta revistelor”.

Linda Evangelista

Linda Evangelista a debutat ca model în anii '80, dar a devenit faimoasă abia în anii '90, datorită look-ului său androgin. Linda a fost imaginea mai multor campanii Revlon, Donna Karen și Versace, și a devenit faimoasă datorită unei declarații în presă, în care spus că „nu se dă jos din pat pentru mai puțin de 10.000 de dolari pe zi”.

În prezent, Evangelista nu mai este activă în industria modei, preferând să trăiască departe de lumina reflectoarelor. Aceasta a fost surprinsă de paparazzi în ultimii ani, având un look neîngrijit, dar și câteva kilograme în plus.

Christy Turlington

Christy Turlington a fost imaginea mai multor branduri celebre în anii '90, printre care Calvin Klein, Missoni, Chanel, Valentino și Revlon. De asemenea, Turlington a apărut în videoclipul lui George Michael – „Freedom! 90”, alături de Linda Evangelista și Naomi Campbell.

Între timp, Turlington a lansat documentarul „No Woman No Cry, dedicat femeilor gravide din întreaga lume. De asemenea, aceasta a lansat două linii de lenjerie intimă – Nuala și Mahnuala și este partener într-o firmă de cosmetice.

Helena Christensen

Helena Christensen a ajuns să fie model accidental, după ce a câștigat concursul Miss Copenhaga, despre care credea că este un show de caritate. După câștigarea acelui concurs, Christensen a ajuns la Miss Universe și așa și-a început cariera de model, având apariții în mai multe reviste celebre. În anii '90, Helena Christensen a fost model pentru Chanel, Versace, Prada și Victoria's Secret, și a apărut topless în videoclipul „Wicked Game” al lui Chris Isaak. În 1999, Christensen a fondat revista Nylon, iar în prezent aceasta se ocupă cu fotografia, având numeroase expoziții de fotografie, dar și opere publicate în revistele Elle și Marie Claire.

Heidi Klum

În anii ’90, Heidi Klum devenea primul model german care prezenta pentru Victoria's Secret, urmând ca apoi să apară pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit Issue. Astăzi, Heidi Klum este celebră pentru aparițiile sale TV, având propriul show de modă – Project Runway. De asemenea, Klum este și jurat al concursului Next Topmodel Germania și a apărut în câteva seriale de succes, printre care „Sex and the City” și „How I Met Your Mother”. De curând Heidi Klum s-a căsătorit cu Tom Kaulitz, membrul trupei Tokio Hotel, între cei doi fiind o diferență de vârstă de 16 ani.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.