NEWS

Novak Djokovic ține o dietă drastică! Tenismenul a dezvăluit că stă nemâncat 16 ore pe zi, de 18 luni

Secretul unei forme fizice de invidiat? Sport și o dietă drastică!

Novak Djokovic a uimit pe toată lumea după ce a dezvăluit că ține o dietă drastică. Liderul clasamentului mondial a mărturisit că stă nemâncat 16 ore pe zi și face acest lucru de 18 luni.

Tenismenul de 32 de ani susţine că  urmează această dietă pentru a-și curăța și purifica organismul. El a făcut această dezvăluire într-o discuție live pe Facebook cu medicul Dragan Ivanov, specialist pe medicină internă.

„Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Djokovic, citat de Tennisworld.

Mai mult, doctorul nu a fost deloc surprins de dieta sa și a explicat beneficiile acesteia: „Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse”.

„Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ”, a mai adăugat acesta.

„Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli”, a explicat medicul.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.