Cool Stuff

FOTO | Casele celebrităților, scoase la vânzare! Pe care ai alege-o?

Cum arată astăzi casa în care a crescut Liza Minneli sau moșia lui Pablo Escobar!

Cu siguranță te-ai gândit cel puțin o dată la cum ar arăta casa visurilor tale! Există o mulțime de spații care te pot inspira, de exemplu, casele celebrităților.

De obicei, locuințele lor sunt pline de detalii fascinante, iar unele par ieșite dintr-un basm. Cu toate acestea, din diverse motive, vedetele aleg să le vândă și de cele mai multe ori, la prețuri foarte mari. Însă nu mereu găsesc un cumpărător!

În cazul în care nu apare un fan înflăcărat și dispus să cheltuie milioane de euro pe casa vedetei preferate, locuințele rămân abandonate. După ani de zile, unele sunt încă puse in vânzare, iar altele au fost transformate în altceva. Iată povestea unora dintre acestea!

Vila lui Mike Tyson

Mike Tyson a cumpărat casa cu 300.000 de dolari în 1989, de la un politician. El a reușit să o transforme într-o adevărată vilă de lux, cu teren de baschet, piscină și o curte imensă în care avea și 3 tigri bengalezi. Cu toate acestea, câțiva ani mai târziu, luptătorul a avut o serie de probleme personale, care i-au afectat cariera și a fost nevoit să renunțe la locuința sa.

În 2003, Tyson nu se afla într-o situație financiară prea bună, astfel încât conacul a fost vândut omului de afaceri Paul Monea, dar acesta nu a locuit niciodată în casă. În mod ironic, noul proprietar s-a confruntat și el cu probleme legale, iar moșia a fost scoasă, din nou, la vânzare. În 2010 a fost achiziționată de omul de afaceri Ron Hemelgarn, care a făcut unele restaurări, dar nici el nu s-a mutat acolo.

În final, după multe luni de abandon, proprietatea a trecut în mâinile organizației religioase Living Word Sanctuary, care a lucrat la ea timp de patru ani pentru a o reface.

Casa lui Bruce Lee

După moartea sa, Bruce Lee a lăsat o moștenire imensă sub formă de filme, cărți și obiecte care puteau fi folosite pentru a înțelege metodele sale de antenament și filozofia sa de viață. În plus, el a lăsat și un conac în Hong Kong, unde locuit în ultimul an de viață, împreună cu familia. Ulterior, casa a fost cumpărată de omul de afaceri Yu Pengnian.

Cunoscut sub numele de „Love Hotel King”, la sfârșitul anilor 2000, el a transformat conacul în hotel, chiar dacă oamenii au insistat să devină muzeu. În 2015, Yu Pengnian a murit și casa a ajuns în mâinile nepotului său care anunța că urmează să fie transformată într-o școală care oferă lecții de mandarină și muzică pentru copii. Nici acest plan nu s-a realizat, iar în 2019, fosta locuință a legendei kung-fu a fost demolată.

Conacul Minelli

Ultima dorință a celebrului regizor Vincente Minnelli a fost ca proprietatea lui, situată în Beverly Hills, să treacă în mâinile fiicei sale, Liza. Cu o singură condiție: ultima sa sotie, Lee Anderson – mama vitregă a fetei, să rămână acolo până la finalul vieții sale, sau până când va decide să se mute.

Totul a mers perfect timp de 10 ani, până când Liza Minneli a hotărât să vândă casa. După ce a luat această decizie, ea și mama sa vitregă s-au blocat în conflicte legale asupra proprietății. Cu toate acestea, Lee a continuat să locuiască acolo până în 2009, deși proprietatea fusese vândută oficial în 2004, iar Liza a plătit chiria noilor proprietari.

Acum, conacul Minelli este abandonat și în ultimele imagini, din 2017, se poate vedea că a ajuns o ruină.

Ferma „Neverland” a lui Michael Jackson

Știm cu toți că moșia Neverland nu era doar o locuință pentru Michael Jackson. Situată în California, proprietatea era ca un vis devenit realitate, plină de locuri pentru divertisment, precum un cinematograf, o grădină zoologică și un parc tematic.

Michael Jackson a cumpărat proprietatea în 1987, cu 19,5 milioane de dolari, iar în 2008, când a întâmpinat probleme financiare, a vândut-o pentru 23 de milioane companiei Colony Capital. Moșia, care se întinde pe 2.700 de acri, a fost scoasă la vânzare în urmă cu 5 ani, la un preț de 100 de milioane de dolari. Din 2017, prețul a tot scăzut, iar anul trecut a ajuns la 31 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, niciun cumpărător nu s-a arătat interesat de proprietatea controversatului rege pop.

„Hacienda Nápoles” a lui Pablo Escobar

Proprietatea a fost construită de Pablo Escobar și vărul său după ce au achiziționat mai multe terenuri, care în total se întindeau pe 3.000 de hectare. Imediat, Escobar a început înfrumusețarea locului și a construit clădiri, drumuri, mai multe piscine, lacuri artificiale și un traseu aerian, printre altele. Cu timpul, acesta a adăugat o grădină zoologică, mașini de curse și alte atracții pentru a-i distra pe oaspeți.

Totuși, după moartea sa în 1993, proprietatea a fost abandonată și după încercări repetate, a fost confiscată de guvernul columbian. Abia după 13 ani, în 2006, o companie a propus să cumpere „hacienda” și să o transforme într-un parc tematic. Din fericire, proprietatea a fost restaurată și transformată într-un loc plin de muzee și un sanctuar pentru animale sălbatice.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.