Cool Stuff

FOTO | Pikachu există! Cum arată animalul care seamănă izbitor cu celebrul Pokemon

Un pui de oposum galben este identic cu celebrul Pikachu!

Credeai că poveștile cu zâne și personajele din desene animate nu sunt reale? Se pare că te-ai înșelat! Un doctor veterinar a descoperit în Australia un pui de oposum galben, care este identic cu celebrul personaj animat – Pikachu.

Doctorul a dus puiul de oposum la clinica veterinară Boronia, din Melbourne, iar micuțul animal a devenit rapid o adevărată vedetă pe internet. Din câte se pare, blana galbenă se datorează unei mutații genetice, care scade pigmentul de melanină, care le oferă oposumilor o culoare normală.

Micuțul Pikachu a fost găsit în pădure, de un salvator, în 2018, iar pe atunci avea doar 5 luni. După o noapte petrecută la clinica veterinară din Melbourne, oposumul a fost transferat într-un adăpost special, unde trăiește în continuare alături de alte animale aflate în pericol.

Doctorul K. Handasyde de la Universitatea de Biologie din Melbourne a declarat că blana galbenă a micului oposum este o minune a naturii și că oamenii sunt încântați de apariția sa, însă în sălbăticie, acest lucru i-ar putea cauza probleme animalului.

Problema acestui oposum este aceea că blana sa are o culoare prea deschisă, iar el este un animal nocturn, așa că având o astfel de culoare, el va fi mult mai vizibil pentru prădătorii nocturni”.

Caroline Dazey, reprezentată asociației Wildlife Victoria a declarat că există mai mulți oposumi galbeni în sălbăticie, însă locația lor este ținută secretă.

Primim apeluri mereu în legătură cu ei. Însă voluntarii noștri încearcă să îi țină ascunși pentru a-i proteja”.

Oposumul este o specie extrem de întâlnită în Australia, atât în zona de est, cât și în nordul continentului, dar și în zonele vestice și pe câteva insule.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.