NEWS

În ce zone din București va fi interzisă circulația mașinilor, în acest weekend. Unde te poți plimba sâmbătă și duminică!

În perioada stării de alertă, în fiecare sâmbătă și duminică, anumite străzi din București se vor transforma în zone pietonale, între orele 8:00 și 22:00.

În perioada stării de alertă, în fiecare sâmbătă și duminică, anumite străzi din București se vor transforma în zone pietonale, între orele 8:00 și 22:00. După ce România a ieșit din starea de urgență, autoritățile au decis să ridice mai mult restricții care au fost valabile în ultimele două luni. Așa că pentru a veni în sprijinul bucureștilor, amatori de plimbări în aer liber, dar și pentru a preveni supraaglomerarea parcurilor, conducerea Primăriei a decis să interzică circulația mașinilor în weekend în mai multe zone din Capitală. Măsura va fi implementată începând de sâmbătă, 23 mai, și va fi valabilă în prima fază până duminică seară.

Această măsură se aplică doar pe durata stării de alertă. Este o decizie temporară și vine ca o alternativă importantă pentru cei care vor să facă mișcare. Iar cum am observat deja că parcurile au devenit aglomerate în ultima săptămână, bucureștenii vor avea această variantă de a face mișcare în aer liber”, au comentat pentru Libertatea reprezentanții Primăriei.

Astfel, șapte zone din București vor deveni pietonale, iar bucureștenii vor avea acces cu bicicletele, rolele, trotinetele electrice sau skateboard-urile.

Mijloacele de transport în comun aparținând STB nu vor avea de suferit pe durata weekendurilor în care circulația mașinilor se închide, în cele 7 zone. Din informațiile ziarului, singura linie ce urmează să fie deviată este 361, ce circulă între Piața Unirii 2 – Palatul Parlamentului și până la Complexul Comercial Băneasa.

Cele șapte zone care se vor închide pentru mașini de vineri până duminică sunt:

Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionisie Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada Ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – Piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei.

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii)

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.