NEWS

Regina Marii Britanii s-a ascuns într-un tufiș pentru a nu se întâlni cu Nicolae Ceaușescu

Regina Marii Britanii, ascunsă în tufișurile palatului, pentru a-i evita pe soții Ceaușescu.

În documentarul „Inside the Crowd: Secrets of the Royals”, care a fost difuzat pe ITV, jurnalistul Robert Hardman și fostul secretar David Owen au făcut o serie de dezvăluiri impresionante despre viața Reginei Elisabeta a II-a, povestind chiar și despre un moment amuzant, care a avut legătură cu Nicolae Ceaușescu.

În 1978, soții Ceaușescu au călătorit în Marea Britanie pentru a se întâlni cu Regina Elisabeta a II-a. Momentul a fost unul istoric, deoarece era pentru prima dată când un lider comunist făcea o vizită de stat în Regatul Unit.

Conform jurnalistului Robert Hardman, regina nu ar fi fost foarte încântată de prezența soților Ceaușescu, așa că a preferat să îi evite. 

Regina i-a povestit unui prieten ca i-a avut ca invitați la palat pe soții Ceaușescu, iar într-o zi, când aceasta ieșise la plimbare cu cățeii în grădină, cuplul i-a ieșit în cale. Regina nu voia să dea cu ochii soții Ceaușescu, așa că s-a gândit să se ascundă într-un tufiș din grădină, pentru a-i evita”, a povestit Hardman.

A fost pentru prima dată când regina chiar s-a ascuns în tufișurile de la Palat, pentru a-și evita oaspeții”, a spus Lord Owen. „Regina are de-a face cu multe tipuri de oameni, dar soții Ceaușescu au fost prea mult pentru ea...”, a adăugat fostul secretar.

Când Nicolae și Elena Ceaușescu au ajuns în Marea Britanie, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip, în gara Victoria, din Londra. Apoi, aceștia au plecat împreună către Palatul Buckingham, într-o trăsură elegantă.

Foto: Independent UK, Express UK

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.