NEWS

Cipru va plăti îngrijrile medicale pentru cei care se îmbolnăvesc de coronavirus în timpul vacanței pe insulă

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a călători în Cipru.

Cipru se pregătește pentru sezonul estival și își așteaptă turiștii. Cu doar 939 de cazuri de coronavirus, țara se bazeză pe imaginea de destinație „sigură” și va redeschide turismul, a declarat ministrul cipriot al turismului.

În plus, autoritățile „își asumă responsabilitatea de a suporta costurile aferente îngrijirilor medicale pentru turiștii testați pozitiv în timpul sejurului”.

Guvernul din Cipru se angajează să acopere integral costurile medicale ale turiștilor, dar și cheltuielile de cazare și masă, dacă se dovedește că aceștia au contractat virusul pe teritoriul țarii. Astfel, pacienții vor suporta doar „costul transferului la aeroport și al zborului de repatriere”. De asemenea, ei vor acorda ajutor membrilor familiei celor infectați și contacților apropiați.

Guvernul cipriot a elaborat un plan complex pentru turiștii care decid să-și petreacă vacanța pe insulă. Toate acestea în încercarea de a salva turismul care reprezintă 13% din PIB-ul țării.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a intra în țară

Din 9 iunie aeroporturile se deschid pentru zboruri din 13 țări cu risc „scăzut”. Pentru a favoriza călătoriile, țările au fost repartizate în două categorii, iar România se află în în grupa B de risc epidemiologic.

Turiștii care vor intra în țară între 9 și 19 iunie trebuie să prezinte la îmbarcare un certificat care să ateste că nu sunt bolnavi de COVID-19. Atenție, este obligatoriu ca testul să fie efecutuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Începând cu 20 iunie, se trece la faza a doua și certificatul nu va mai fi necesar pentru cei care vin din țări incluse în categoria A. Totuși, pentru pasagerii din categoria B rămâne valabilă obligativitatea testării.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.