NEWS

Donald Trump vs. Social Media. Președintele SUA amenință cu închiderea rețelelor de socializare!

Donald Trump, în război cu rețelele de socializare!

Știm cu toții ce relație specială are Donald Trump cu Twitter-ul. Președintele Statelor Unite pare că s-a mutat pe rețelele de socializare și postează non-stop. El își scrie în timp real gândurile care de cele mai multe ori includ atacuri la adresa adversarilor săi și laude asupra propriilor acțiuni.

Acum, Trump a semnat un ordin prin care câteva platforme de socializare, precum Twitter sau Facebook, vor putea fi date în judecată dacă se consideră că au blocat sau au etichetat în mod eronat drept false unele postări ale utilizatorilor.

Totul a pornit după ce Twitter a marcat câteva dintre tweet-urile lui ca fiind informații incorecte, după ce Președintele Statelor Unite a postat tot felul de teorii referitoare la o posibilă fraudare a alegerilor în cazul unui viitor vot prin corespondență. Ulterior, președintele Statelor Unite a revenit cu o serie de mesaje virulente.

„Republicanii consideră că platformele de social media cenzurează total vocea conservatorilor. Le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca acest lucru să se întâmple. (…) Revizuiți-vă comportamentul ACUM!!!!” a postat Donald Trump pe Twitter, fără a dovedi că platformele de social media ar fi părtinitoare politic.

Sistemul de semnalare al știrilor false a fost implementat de Twitter pe perioada pandemiei, pentru a limita răspândirea fake news. Totuși, nu sunt trecute cu vederea nici postările președintelui care nu se află pentru prima dată în această postură.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.