NEWS

Povestea englezului care s-a trezit din comă după șase zile, iar apoi vorbea fluent limba franceză și se credea Matthew McConaughey

Cine este Rory Curtis, englezul care vorbea fluent franceză, după ce a ieșit din comă?

Rory Curtis, un fost fotbalist englez, a suferit un accident rutier, în 2012, în urma căruia a intrat în comă indusă, timp de șase zile. Tânărul avea pe atunci 22 de ani, iar starea sa era foarte gravă, având hemoragii cerebrale și leziuni difuze. Însă acesta și-a revenit după aproape o săptămână, iar când s-a trezit, vorbea fluent limba franceză, pe care o studiase cu mult timp în urmă, în școala generală.

Se pare că fostul fotbalist a vorbit o singură dată fluent în limba franceză, cu familia sa, după ce și-a revenit din comă.

După acel moment în care am început să vorbesc franceza, tatăl meu a căutat informații despre originile familiei noastre. Potrivit arborelui nostru genealogic, strămoșii noștri au locuit în Normandia, însă tocmai la începuturile anilor 1800. Dacă te uiți pe YouTube și tastezi numele meu dai de o mulțime de teorii ale conspirației, despre cum creierul poate ține în memoria din generațiile anterioare, dar e o nebunie!”, a declarat Rory Curtis.

După ce a ieșit din comă, tânărul britanic a avut probleme grave cu memoria. Se pare că acesta nu își putea reaminti cine este cu adevărat, și era convins că el este, de fapt, celebrul actor Matthew McConaughey.

Memoria mea făcea pași, lega lucrurile. Mă uitam în oglindă și nu îmi dădeam seama cine sunt”, a declarat Rory Curtis.

 

Fostul fotbalist a părăsit spitalul în noiembrie 2012, în scaun cu rotile, având grave probleme de memorie. Pe atunci, Rory trebuia să scrie pe foaie fiecare lucru pe care îl făcea, din 15 în 15 minute, pentru a ține minte dacă a făcut duș sau dacă a mâncat. Însă într-un an, tânărul și-a revenit destul de repede, iar doctorii au fost uimiți de evoluția sa, ținând cont că acesta fusese adus la spital într-o stare destul de gravă.

În urmă cu șase ani, Rory s-a apucat din nou de fotbal, în ligile de amatori din Anglia, însă acesta a renunțat la cariera sportiv, alegând să devină hairstylist.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.