Cool Stuff

Povestea impresionantă de viață a lui Rami Malek. Părinții săi egipteni nu au fost de acord cu cariera sa!

Iată povestea de viață a lui Rami Malek, actorul care ne-a cucerit cu filmul „Bohemian Rhapsody”.

După ce a câștigat premiul Oscar pentru „Cel mai bun actor în rol principal”, în filmul „Bohemian Rhapsody”, Rami Malek a devenit unul dintre actorii favoriți de la Hollywood. Însă povestea de viață a lui Rami a fost una extrem de dificilă, iar actorul a trebuit să facă mari sacrificii pentru a fi remarcat în industria hollywoodiană.

Crescut în America, într-o cultură arabă

Rami Malek provine dintr-o familie modestă de egipteni, care s-au mutat în Statele Unite în 1978. Pe atunci, tatăl său, Said Malek, era agent de turism în Cairo, iar prin intermediul clienților săi străini, care îi povesteau despre viața lor minunată din SUA, acesta a ajuns să viseze cu ochii deschiși la America. Mama lui Rami, însărcinată la acea vreme cu el și fratele său geamăn, a ezitat inițial să se mute în Statele Unite, însă în cele din urmă, aceasta a acceptat să facă pasul cel mare. Așa că familia lor s-a mutat în Los Angeles, iar fratele lui Rami a devenit un profesor de engleză respectat, iar sora lui Rami este medic.

La început, actuala profesie a lui Rami nu a fost privită cu ochi buni de părinții lui, care își doreau ca fiul lor să aibă un viitor stabil ca medic sau avocat.

Nu cred că se gândeau părinţii mei că, făcându-mă actor, le răsplătesc cum se cuvine efortul făcut odată cu călătoria lor transatlantică...“, a declarat Rami Malek într-un interviu. „Dar eu sunt un nebun încăpăţânat, aşa că m-am apucat de Arte Frumoase şi de Teatru“, a spus actorul.

În cele din urmă, părinții săi au acceptat să îl susțină pe Rami, după ce au văzut cât de pasionat era fiul lor de actorie. Însă lui Rami i-a fost extrem de greu să se integreze la școală, dar și în societatea americană, deoarece el fusese crescut după obiceiurile și tradițiile arabe.

Noi vorbeam arabă acasă. Mă simţeam atât de diferit din punct de vedere cultural faţă de restul copiilor! Habar n-aveam cum să mă identific ca tânăr provenit dintr-o familie de imigranţi. Abia la liceu am îndrăz-nit să-mi corectez colegii să-mi pronunţe bine numele, să le spun să nu-mi mai zică Robby sau Ronny“, recunoaşte Rami.

A așteptat 15 ani pentru a obține un rol

Pentru a ajunge un nume celebru la Hollywood, Rami a fost nevoit să aștepte 15 ani, până când a obținut primele sale replici într-un film. Pe atunci, lucra într-un restaurant, iar în timpul liber, trimitea sute de e-mail-uri către toți impresarii și producătorii americani, în speranța că cineva îi va contacta. Și iată că într-o bună zi, directorul de casting al serialului „Gilmore Girls” l-a sunat pe tânărul actor și l-a chemat la o audiție. Dezamăgit că Rami nu avea nici măcar agent, directorul de casting i-a recomandat actorului să își caute un reprezentant, pentru a obține mai ușor rolul din serial.

Rami a obținut în cele din urmă rolul din Gilmore Girls, iar apoi, cariera sa a început să prindă contur. Actorul și-a găsit un agent chiar în ziua în care a filmat pentru Gilmore Girls, iar la scurt timp, și-a făcut debutul pe marele ecran, în filmul „Night at the Museum”, unde a interpretat rolul unui faraon.

Malek a continuat să muncească din greu, obținând job-uri de voice-over pentru diferite producții și jocuri video. Însă într-o bună zi, actorul s-a săturat de rolurile de „teroriști”, pe care le primea mereu, așa că și-a rugat agentul să refuze rolurile de arabi răuvoitori. Se pare că în același an, actorul a obținut un rol în mini-seria The Pacific, care l-a afectat destul de mult din punct de vedere psihic, din cauza scenelor violente de război, în care acesta apărea. Însă, rolul  din „The Pacific” i-a purtat noroc lui Rami, deoarece pe platourile de filmare l-a cunoscut pe Tom Hanks, care i-a oferit apoi un rol în filmul „Larry Crowne”.

A urmat apoi apariția din „The Twilight Saga: Breaking Dawn”, remake-ul Oldboy și filmul „The Master”, care a fost nominalizat la Oscar.

Mr. Robot, adevărata rampă de lansare

Totuși, marea șansă a lui Rami Malek a venit abia în 2014, când actorul a primit rolul principal în serialul „Mr. Robot”. Scenaristul serialului intervievase atunci pe atunci peste 100 de actori, însă niciunul nu era potrivit pentru rolul principal, până când acesta l-a întâlnit pe Rami.  În vara lui 2015, serialul a fost lansat în Statele Unite, iar cei de la Entertainment Weekly scriau la acea vreme că „Rami e cel mai bun motiv pentru a urmări serialul”.

În ciuda faptului că acum este un actor celebru la Hollywood, Malek este în continuare o persoană modestă: „Am crescut într-o familie de imigranţi. Tata bătea la toate uşile ca să vândă asigurări, iar mama era însărcinată cu mine şi fratele meu când schimba trei autobuze ca să ajungă la serviciu. Şi amândoi făceau acest efort pentru a le da copiilor lor oportunitatea de a fi speciali. Îmi doresc ca toată lumea – indiferent unde s-a născut şi ce statut socio-economic are – să aibă şansa aceasta, la fel cum eu am avut-o.“

Rami Malek = Freddie Mercury

Totuși, „Bohemian Rhapsody” a fost filmul care l-a propulsat pe Rami Malek în rândul numelor grele de la Hollywood, iar acesta a concurat cu Bradley Cooper, Christian Bale, Willem Dafoe și Viggo Mortensen pentru premiul Oscar, în 2019.

Rolul lui Freddie Mercury a fost o adevărată provocare pentru Rami Malek, iar actorul s-a pregătit temeinic. A studiat toate interviurile date vreodată de rocker, toate concertele trupei Queen, a citit toate cărţile despre legendara formaţie şi a luat sute de ore de lecţii de pian, canto, dicţie şi mişcare.

În plus, Rami a cântat toate melodiile Queen, în timpul filmărilor, pentru ca totul să pară cât mai real. Actorul a învățat să cânte, să vorbească și să sărute cu aparatul dentar care îi adăuga maxilarului patru incisivi, așa cum avea Freddie.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.