Cool Stuff

FOTO | Măgărușul-dădacă, metoda ingenioasă de transport a mieilor!

Mieii care încă nu se pot deplasa pe distanțe lungi sunt puși în săculețe și sunt transportați în siguranță de măgăruși.

În Italia a apărut un nou mijloc de transport pentru animale, care a atras atenția tuturor. Este vorba despre măgărușii care transportă miei, în săculețe special realizate, pe care le poartă în spate. Această metodă este des folosită de ciobanii italieni, care transportă miei proaspăt-născuți, din zonele înalte, către câmpie. Mieii care încă nu se pot deplasa pe distanțe lungi sunt puși în săculețe și sunt transportați  în siguranță de măgăruși.

Fermierii au creat pelerine speciale pentru măgăruși, care sunt dotate cu mai multe buzunare încăpătoare pentru miei, astfel încât aceștia să poată sta confortabil pe tot parcursul călătoriei. În timpul opririlor, miei sunt dați jos din acei săculeți și sunt hrăniți de mamele lor.

Această metodă a fost folosită de ciobanii care călătoresc primăvară din zonele alpine, către câmpiile Lombardiei. Mieii se nasc de obicei primăvara și sunt prea mici pentru a se deplasa, așa că măgărușii le vin în ajutor.

De asemenea, aceeași metodă se folosește și în cazul puilor de lamă sau de alpaca.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.