Cool Stuff

Zece actori faimoși care nu au terminat o școală de actorie, dar au dat lovitura la Hollywood

De multe ori, talentul vorbește de la sine, iar dacă ai și puțin noroc, succesul e garantat.

Ca să ajungi pe marile ecrane nu ai nevoie neapărat o diplomă de absolvent al unei Facultăți de Actorie sau de Arte. De multe ori, talentul vorbește de la sine, iar dacă ai și puțin noroc, succesul e garantat. O mulțime de staruri de la Hollywood s-au lăsat de școală pentru a-și urma visul, acela de a apărea pe marile ecrane, iar talentul nativ i-a ajutat destul de mult!

Tom Cruise

Tom Cruise a fost pasionat de actorie încă din copilărie, iar în liceu juca în diferite piese de teatru, însă visul său era să devină preot. Actorul a fost înscris la 15 școli, în 14 ani, iar în ultimul an de liceu, acesta a decis să devină fotbalist, însă soarta nu a fost de partea lui. La 18 ani, Tom Cruise a plecat de acasă, în New York, sperând să își găsească un job în televiziune, iar după 6 luni, acesta a primit primul său rol, în filmul „Taps”. În 1990, Tom Cruise era deja unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood, iar astăzi, acesta este un exemplu pentru noile generații. 

Jim Carrey

Jim Carrey a avut o copilărie aparte. Actorul a crescut într-o rulotă, alături de familia sa, iar când avea 16 ani, acesta a renunțat la școală, pentru a-și putea susține financiar părinții. Acesta a aplicat pentru diferite roluri, iar prima sa apariție a fost în show-ul TV „Living Color”. De atunci, acesta a obținut roluri importante, în filme de succes, însă niciodată nu a urmat o școală de actorie.

Meg Ryan

În timp ce era studentă la jurnalism, în New York, Meg Ryan participa adesea la casting-uri pentru reclame și seriale TV. După câteva apariții în campanii pentru Burger King și AIM Toothpaste, actrița s-a lăsat de facultate și a a început să lucreze în industria cinematografică.

Johnny Depp

Johnny Depp s-a mutat în California pentru a deveni muzician, însă primul său job a fost într-un call-center. În acea perioadă, acesta era prieten cu Nicholas Cage, care i-a făcut legătura cu agentul său. Așa a reușit Johnny Depp să obțină rolul din filmul „A Nightmare on Elm Street”, iar apoi au urmat multe alte producții de succes. Totuși, actorul nu a urmat niciodată o școală de specialitate, iar talentul său a fost cel care l-a ajutat să ajungă departe.

Cameron Diaz

Cameron Diaz a fost remarcată în adolescență de fotograful Jeff Dunas, care a întrebat-o dacă are un agent. Actrița nu avea un reprezentant pe atunci, însă Dunas i-a lăsat cartea sa de vizită și a ajutat-o să obțină un contract ca model, pentru Elite Model. Prin intermediul agenției, aceasta a obținut roluri mici la început, însă patru ani mai târziu, aceasta a dat lovitura în filmul „Masca”.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix este actor, producător și muzician, însă acesta nu are deloc studii în domeniul artistic. În copilărie, actorul cânta pe străzi alături de frații săi, pentru a-și sprijini financiar familia. Iar într-o zi, acesta a fost remarcat de un agent, care l-a ajutat să obțină apoi roluri în reclame și show-uri TV. Astăzi, Joaquin Phoenix este unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, iar în 2020, acesta a câștigat premiul Oscar pentru „Cel mai bun actor”, în filmul „Joker”.

Christian Bale

Christian Bale s-a lăsat de liceu pe când avea doar 16 ani și a debutat ca actor în reclame. De aici a fost doar un pas către cariera cinematografică, iar astăzi, actorul este cunoscut pentru rolul lui Batman, în seria „Dark Knight”, dar și pentru transformările incredibile prin care a trecut pentru fiecare film în care a jucat.

Charlize Theron

Charlize Theron a debutat ca model pe când avea doar 16 ani, continuându-și în paralel cariera de balerină. Însă în urma unui accident, Theron a fost nevoită să renunțe la balet și a decis să se mute în LA, pentru a-și încerca norocul ca actriță. După mai multe audiții, actrița a fost remarcată de un agent, în timp ce aceasta se certa cu angajatul unei bănci. Se pare că acesta a fost momentul în care Charlize le-a demonstrat tuturor că e făcută să fie actriță.

Natalie Portman

Pe când avea 11 ani, Natalie Portman a descoperită într-un restaurant de un reprezentant Revlon, care i-a sugerat acesteia să urmeze o cariere în modelling. Portman a considerat că modelling era mult prea plictisitor pentru ea, așa că a decis să își încerce norocul în actorie. Aceasta s-a înscris într-o tabără de tineri actori și așa a obținut primul rol în musicalul „Ruthless”, urmând apoi primul său film – „Leon: The Professional”.

Heath Ledger

Heath Ledger s-a lăsat de școală la 17 ani pentru a urma o carieră în actorie. Acesta s-a mutat în Sydney alături de un prieten, iar primul său rol a fost în serialul „Clowning Around”. Totuși, succesul a venit odată cu filmul „10 Things I Hate About You”, iar mai târziu, cu rolul Jokerului, în filmul „Dark Knight”.

 

 

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.