Cool Stuff

Șase filme celebre au fost interzise în anumite țări. Iată care sunt motivele!

Deși se numără printre cele mai de succes filme, se pare nu toate țările apreciază acest lucru

Deși se numără printre cele mai de succes filme, câteva producții au fost respinse de anumite țări. Fie ca vorbim despre scenele de violență sau despre promovarea anumitor idei filosofice, iată cele mai ciudate motive pentru care filmele au fost interzise în anumite state.

Django Unchained

Filmul lui Quentin Tarantino a fost interzis în China chiar în ziua premierei. Cinematografele au spus că nu pot să prezinte filmul din motive tehnice, din cauza cerințelor stabilite de China Film Group Corporation. Însă, chinezii se temeau, de fapt, de scenele violente incluse în filmul lui Tarantino.

Si mai interesant este faptul că „Django Unchained” trebuia să fie primul film al lui Tarantino prezentat în China. Se pare că el pregătise chiar și o versiune specială, mai scurtă și care conținea mai puține scene sângeroase.

Wonder Woman

Filmul „Wonder Woman” a devenit unul dintre cele mai de succes filme ale universului DC. Cu toate acestea, spectatorii din unele țări nu au putut să se bucure de el pentru simplul fapt că Gal Gadot este din Israel. La fel ca toate femeile din această țară, ea a fost înrolată în armată, lucru care nu a fost văzut cu ochi buni în Liban, Tunisia și Algeria.

Kingsman: The Golden Circle

Nici blockbuster-ul „Kingsman: The Golden Circle” nu a scăpat de cenzură! Acesta a fost interzis în Cambodgia pentru că a reprezentat țara ca fiind un loc sigur pentru infractori. Însuși Ministrul Culturii a declarat că filmul este nepotrivit și s-a arătat îngrijorat în legatură faptul că un templu a fost prezentat ca fiind un loc unde se produc substanțe interzise.

Borat

Filmele de comedie cu Sacha Baron Cohen în rolul principal au făcut pe toată lumea să râdă – cu excepția Kazahstanului. În film, personajul principal, un prezentator TV din Kazahstan, pe nume Borat, merge în SUA pentru a transmite o poveste despre această țară.

Totuși, oamenii din Kazahstan susțin că actorul nu arată ca unul de-al lor și mai mult, consideră că țara lor este înfățișată în mod greșit, deoarece producția a fost filmată de fapt în România. Astfel, filmul a fost interzis, împreună cu site-ul personal al lui Cohen.

Saw 3D

Celebrul film de groază a fost interzis în mai multe țări. La început, Germania a interzis difuzarea acestuia din cauza faptului că este prea violent. Totuși, un an mai târziu, interdicția a fost ridicată și a intrat în programul cinematografelor.

The Matrix Reloaded

Trilogia despre inteligența artificială care înrobește umanitatea conține o mulțime de idei filozofice și religioase. De asemenea, regizorii au creat filmul pentru a le prezenta spectatorilor noi simboluri și semnificații și fix acesta este motivul care a fost interzis. Cenzorii egipteni au interzis Matrix din cauza motivelor religioase.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.