Kiss Bits

Comoara de un milion de dolari ascunsă în urmă cu zece ani în Munții Stâncoși a fost găsită

Persoana în cauză a descifrat locul ascunzătorii cu ajutorul unei poezii.

Și uite așa, o vânătoare de comori veche de zece ani s-a încheiat. Forrest Fenn, un fost pilot al armatei, colecționar de artă și autor care susține că a îngropat o comoară în valoare de peste un milion de dolari undeva în Munții Stâncoși în 2010 - ceea ce a atras mulți curioși din întreaga lume - a declarat într-o postare de blog că weekendul ăsta comoara a fost în sfârșit găsită.

„Se afla sub bolta cerească în vegetația luxuriantă a Munților Stâncoși și nu fusese mișcată din locul în care o ascunsesem în urmă cu zece ani”, a scris Fenn sâmbătă într-o postare în care explică finalul căutării pentru cei care tot tânjeau după comoară. „Nu știu cine e cel care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul potrivit.”

Fenn a confirmat informația pentru Santa Fe New Mexican și a declarat că persoana care a găsit comoara i-a oferit o imagine ca dovadă. Fenn n-a confirmat locul unde a fost găsită sau identitatea celui care a dat de urma ei, însă a spus doar că-i cineva din „estul Americii”.

Descoperirea pune capăt unei provocări despre care chiar Fenn a spus că a atras în jur de 350 de mii de persoane în regiunea Munților Stâncoși.

Cufărul din bronz era umplut cu monede de aur și artefacte rare pe care Fenn le-a tot adus de-a lungul anilor ca să mărească miza comorii. Indiciile privitoare la loc erau incluse într-un poem din cartea lui Fenn, The Thrill of the Chase, publicată tot în 2010. De-a lungul anilor, Fenn a tot restrâns zona de căutare la regiunea Munților Stâncoși și în interiorul statelor New Mexico, Colorado, Wyoming și Montana.

În interviurile anterioare, Fenn a zis că a îngropat comoara ca să le dea oamenilor speranță, ceva cu care el s-a ales după ce a supraviețuit unui diagnostic de cancer terminal în 1988.

Dar vânătoarea de comori a fost extrem de controversată, ba chiar periculoasă încă de la început.

 

Unii spun că a fost o păcăleală, iar Santa Fe New Mexican a scris că cinci persoane au murit din cauza ei, deși Motherboard nu a reușit să găsească dovezi ale morților respective. În 2017, șeful poliției din New Mexico l-a rugat pe Fenn să pună capăt căutării pentru că-și făcea griji pentru siguranța celor care intrau în cursă. Iar o femeie care a declarat că rezolvase ghicitoarea lui Fenn a spus a fost „hack”-uită și că cineva i-a furat răspunsul, de aceea voia să ia măsuri legale. Fenn a refuzat să ofere o imagine cu rezolvarea femeii.

Dal Neitzel are un blog cunoscut pentru cei care căutau comoara, același pe care Fenn a anunțat sâmbătă că a fost găsită. Neitzel a făcut primul drum în căutarea cufărului după ce a aflat de el dintr-un mesaj de pe site-ul lui Fenn, în 2010, și a spus că a mers de cel puțin 80 de ori după el de atunci. A declarat că nu prea știe ce să creadă despre vestea că a fost găsit.

„Sunt dezamăgit că n-am găsit eu comoara și în același timp ușurat că nu mai trebuie să fiu un blogger profesionist”, a declarat Neitzel pentru Motherboard într-un e-mail.

Neitzel a zis că acum e important ca Fenn să spună tuturor unde a fost îngropată, de dragul celor care au pierdut ani de zile în căutarea ei.

„Toți vrem să știm cât de aproape am fost de ea”, a zis Neitzel. „Dacă ideile noastre aveau sens sau erau o nebunie.”

Deși Neitzel n-a găsit niciodată comoara, nu regretă timpul petrecut în căutarea ei și a zis că va continua să viziteze zona în care a fost ascunsă.

„Frumusețea munților va fi scopul vizitelor mele de acum încolo, în locul cufărului”, a declarat Neitzel.

Articolul a apărut inițial pe VICE US.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.