Cool Stuff

Zece actori care și-au învins cele mai mari frici pe platourile de filmare

Care sunt cele mai mari frici ale actorilor și cum au reușit să le depășească!

Uneori, actorii merită toate aplauzele, pentru momentele în care interpretează o scenă plină de tensiune. Însă, în unele cazuri, teama pe care aceștia o manifestă în fața camerelor de filmat este una reală.

Pentru actori, provocarea și mai mare apare atunci când trebuie să își depășească propriile fobii pentru a filma o anumită scenă, iar pentru asta merită încă un rând de aplauze

Iată zece actori care au reușit să treacă peste cele mai mari frici ale lor fix pe platourile de filmare!

Ryan Reynolds — claustrofobia în „Buried”

Ryan Reynolds a filmat întreg filmul într-un spațiu limitat, care i-a declanșat claustrofobia și l-a epuizat emoțional. Totuși, se pare că efortul său a meritat, iar filmul pare atât de real încât spectatorii au senzația că sunt închiși într-o cutie, alături de personajul principal.

„Am simțit că niciodată în viața mea nu o să mă mai plâng la filmări după ce am trecut prin asta. A fost greu, „Buried” a fost cu adevărat dur, atât emoțional, cât și fizic. Am plecat de acolo schimbat”, își aminteste actorul.

Salma Hayek — frica de șerpi în „From Dusk Till Dawn”

Quentin Tarantino, care a scris scenariul pentru „From Dusk Till Dawn”, a trebuit să o păcălească pe Salma Hayek pentru a accepta să joace în film. Actrița a acceptat rolul fără să știe acest mic detaliu și a încercat să refuze ulterior contractul oferit, din cauza fricii ei de șerpi. Pentru a o convinge, Tarantino i-a spus că Madonna a fost de acord să facă dansul, iar Salma și-a dat seama că nu poate rata această ocazie.

Scena de final a devenit un simbol pentru întregul film, iar pentru a o filma, actrița a fost hipnotizată. „A fost bine pentru că a trebuit să-mi depășesc cea mai mare frică. A trebuit să fiu hipnotizată pentru a face dansul... Și nu a existat o coregrafie. A fost improvizat. Pentru că nu poti dansa cu un șarpe, e imprevizibil!”, declara ea la acea vreme.

Sylvester Stallone — frica de înălțimi în „Cliffhanger”

Se pare că până și marele Stallone are o slăbiciune, la urma urmei. De fapt, el a trebuit să fie păcălit pentru a interpreta rolul din „Cliffhanger”.

Regizorul filmului și-a amintit cum au descurs lucrurile: „Când a ajuns prima dată în Alpii italieni... am privit către vârful de 3.000 de metri care se afla în fața noastră. Am spus: „Acolo este locul nostru”. „Deci, cine va merge acolo?”. I-am spus „Tu”. S-a uitat la mine și mi-a spus: „Cred că glumești. Am frică de înălțimi. Cel mai înalt lucru pe care mă voi urca vreodată este tocul cizmelor mele de cowboy”.

Regizorul știa că actorul nu se va face de râs în fața întregii echipe și l-a făcut să urce din ce în ce mai sus, treptat. Astfel, ei au filmat la filmat la de mii de metri înălțime și noi am avut ocazia de a urmări un film extrem de palpitant datorită curajului lui Stallone.

Uma Thurman — claustrofobia in „Kill Bill: Volume 2”

Una dintre cele mai tensionate scene din filmele „Kill Bill” a fost când personajul interpretat de Uma a fost îngropat de viu și a trebuit să iasă de acolo folosindu-și abilitățile. Dacă pentru spectatori a fost o scenă intensă, imaginați-vă cum a fost pentru actriță, care suferă de claustrofobie.

„Ei bine, eu sunt claustrofobă, dar nu trebuie să fii claustrofobă pentru a te teme să fii înmormântat în viață”, spunea actrița și probabil, toți suntem de acord cu ea.

Rebel Wilson — frica de înălțimi în „Pitch Perfect 3”

Deși „Pitch Perfect 3” nu este un film care conține cascadorii complexe, Rebel Wilson nu este de aceeași părere. Actrița a fost nevoită să-și depășească în mod repetat frica de înălțimi și a fost tensionată pe tot parcursul filmărilor.

Kristen Stewart — frica de a călări în „Snow White and the Huntsman”

Kristen Stewart a recunoscut că nu s-a simțit foarte incomod la filmările pentru „Snow White and the Huntsman”, pentru că a fost nevoită să călărească.

„Nu vreau niciodată să mă întorc pe un cal”, a declarat actrița ulterior. „Îi iubesc. Sunt frumoși. Iubesc energia lor. Îmi place să fiu în preajma lor. Îmi place să le mângâi nasul moale. Dar nu-mi place să le spun ce să facă”, a adugat ea.

Matt Damon — frica de șerpi în „We Bought a Zoo”

Scarlett Johansson și-a dat de gol partenerul din „We Bought a Zoo” când a dezvăluit că l-a văzut pe Matt Damon „plângând ca un bebeluș și mergând înainte și înapoi când șerpii au fost răspândiți pe tot platoul”. Ea a adăugat: „A fost destul de îngrozit. Cu siguranță transpira un pic și poate că transpirația se forma în colțul ochiului. I-am spus: „Matt, acești copii practic jonglează cu șerpii. Controlează-te”.

Scarlett Johansson — frica de păsări în „We Bought a Zoo”

Deși își îmbărbăta colegul de platou, nici Scarlett Johansson nu s-a simțit prea comod la filmări. Se pare că actrița suferă de ornitofobie și astfel, a trebuit să își depășească frica de păsări.

„Este ceva legat de aripi și ciocuri. Sunt îngrozită de ele. Frica încă nu a dispărut. Dacă mi-ar fi cerut să-mi pun o pasăre pe umăr, aș fi făcut-o, dar mi-ar fi fost greu”, spunea ea la acea vreme.

Jake Gyllenhaal — frica de struți în „Prince of Persia: The Sands of Time”

Jake Gyllenhaal a căpătat o fobie chiar pe platourile de filmare de la „Prince of Persia: The Sands of Time”. Actorul a fost foarte tensionat pentru că a trebui să lucreze cu niște struți și a sfârșit prin a fi speriat de ei. „Se spune: Nu faceți zgomot în jurul struților. Îți vor smulge ochii și inima. Deci, am fost îngrozit”, a explicat actorul. „Ar părea că sunt liniștiți, dar chiar nu”.

Din fericire pentru Jake, el trebuia să fugă de păsări în acea scenă, așa că frica l-a ajutat.

Jennifer Aniston — frica de a fi sub apă în „Cake”

Teama lui Jennifer Aniston de a fi scufundată se pare că provine din copilărie, când a căzut cu tricicleta în piscină, la doar cinci ani. Ea trebuit să facă față acestei fobii și desi pentru personajul său era o formă de terapie, pentru actriță a fost un coșmar.

„Mi-a luat 30 de minute... Nu voi mai face asta niciodată”, spuna ea.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.