Cool Stuff

Zece actori care au interpretat peste 100 de roluri de-a lungul carierei. Vezi ce actor a jucat în 500 de filme!

Iată care sunt adevărații veterani de la Hollywood!

De multe ori ai impresia că la Hollywood sunt doar câțiva actori buni, pe care, evident, i-ai văzut într-o mulțime de filme de succes. Din lista numelor celebre fac parte Brad Pitt, Tom Cruise, Bruce Willis, Angelina Jolie și Nicole Kidman, însă, cei mai harnici actori de la Hollywood sunt de fapt alții. Vorbim despre actori care au interpretat sute de roluri de-a lungul carierei, așa că iată care sunt adevăratele legende hollywoodiene!

10. Jackie Chan – 142 de roluri

Jackie Chan s-a născut în 1954, în Hong Kong și a debutat ca actor, în 1970, având la început roluri secundare, în filmele lui Bruce Lee. Jackie Chan nu este doar un actor celebru, ci și un bun cascador, expert în arte marțiale, regizor, producător și scenarist. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Drunken Master” și „Snake in the Eagle’s Shadow”.

9. Susan Sarandon – 161 de roluri

Până la 73 de ani, Susan Sarandon a avut 161 de roluri. Actrița și-a făcut debutul în filmul „Joe”, în 1970, iar 12 ani mai târziu, aceasta a fost nominalizată la Premiile Oscar, pentru „Atlantic City”.

8. Michael Caine – 176 de roluri

Michael Caine a debutat ca actor, cu numele de Michael White, iar ulterior, și-a ales ca nume de scenă – Caine, așa cum este cunoscut și în ziua de azi. Actorul a dat lovitura la Hollywood cu filmul „The Ipcress File”, iar printre cele mai renumite producții în care acesta a apărut se numără – „Sleuth”, „California Suite”, „Hanah and Her Sisters” și „Batman Begins”.

7. Samuel L Jackson – 191 de roluri

Până la 71 de ani, Samuel L Jackson a jucat în 191 de filme. Primul său rol important a fost în 1973, în filmul „Together for Days”, însă succesul a venit puțin mai târziu, după apariția în „Pulp Fiction”. Astăzi, Samuel L. Jackson este considerat o legendă a Hollywood-ului, având în palmares filme celebre, precum „Star Wars”, „Iron Man”, „Mr. Glass” sau „Django Unchained”.

6. Donald Sutherland – 194 de roluri

Donald Sutherland s-a născut în 1935 și a debutat ca actor în 1960, având la început apariții în reclame și emisiuni TV. Filmul care l-a consacrat la Hollywood a fost „The Gallows”. Apoi, trei ani mai târziu, actorul a fost nominalizat la Globurile de Aur, pentru „MASH”.  Deși în ultimii ani s-a retras din atenția publică, acesta a revenit anul trecut pe marile ecrane, în filmul „Ad Astra”, în care a jucat alături de Brad Pitt.

5. Christopher Plummer – 216 roluri

Christopher Plummer și-a petrecut șapte decenii interpretând diverse personaje. Actorul are în palmares 216 roluri, iar într-un interviu recent a dezvăluit că este pregătit pentru următoarele producții. Christopher Plummer este cunoscut pentru musicalul „Sunetul Muzicii”, dar și pentru filme precum „A Beautiful Mind”, „Alexander The Great”, „All the Money in The World” sau „The Man Who Invented Christmas”.

4. Christopher Lee – 282 de roluri

Actorul britanic Christopher Lee s-a stins din viață în 2015, la vârsta de 93 de ani, însă de-a lungul carierei sale, actorul a interpretat 282 de roluri. Christopher Lee a debutat la finalul anilor 40, în filmul „Hall of Mirrors”, iar de-a lungul anilor a devenit cunoscut pentru aparițiile sale în filme de aventură – „Dracula”, în 1950, „Frankenstein”, în 1957, și „The Lord of the Rings”, în 2001.

3. Danny Trejo – 403 roluri

Actorul de origine mexicană a făcut istorie la Hollywood, având peste 400 de roluri în palmares. În tinerețe, Danny Trejo a fost arestat pentru diverse ilegalități pe care le-a făcut în California, însă în 1985, acesta a debutat ca actor în „Runaway Train”. Au urmat apoi „Animal Factory”, „Once Upon a Time in Mexico” și „Spy Kids”.

2. James Hong – 439 de roluri

La vârsta de 91, James Hong se poate lăuda cu o carieră de succes. Actorul a interpretat peste 400 de roluri, în ultimele șapte decenii. Acesta a debutat în anii 50, însă a devenit cunoscut abia în 1970, după ce a jucat în filmul „Diagnosis: Murder and Chinatown”. Au urmat apoi „Blade Runner”, dar și serialele „Friends” și „Seinfeld”.

1. Eric Roberts – 577 de roluri

Până la 64 de ani, Eric Roberts a avut peste 500 de roluri, în reclame, piese de teatru, videoclipuri, filme și seriale. Actorul și-a făcut debutul în 1978, în filmul „King ot the Gypsies”, pentru care a fost și nominalizat la Globurile de Aur, la categoria „Best New Actor”. Au urmat apoi „Star 80” și „The Train from Hell”, care i-au adus alte câteva nominalizări. De asemenea, Eric Roberts apare și în videoclipul lui Akon, pentru super-hitul „Smack That”.

Fratele Juliei Roberts a dezvăluit într-un interviu că ajunge să lucreze chiar și pentru 74 de filme pe an, însă acest lucru nu îl deranjează. Actorul s-a declarat îndrăgostit de meseria sa și nu refuză niciodată o ofertă bună.

 

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.