NEWS

Mai multe țări din Europa își închid granițele pentru români, din nou. Unde nu vom mai putea călători!

Din cauza numărului de infectări cu COVID-19 în creștere, mai mult țări din Europa se feresc de turiștii români.

După valul mare de infectări cu noul coronavirus din ultima vreme, apar și primele repercusiuni. Trei state din Europa ne-au interzis deja accesul şi altele impun mai multe condiții. În plus, dacă ritmul de noi infectări rămâne constant, riscăm să nu mai fim primiţi nici în Grecia.

După libertatea pe care românii au afișat-o în primele săptămâni de relaxare, cazurile de COVID-19 continuă să crească. Astfel, România a ajuns pe locul patru în topul statelor europene cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori și tot mai multe state încep să ne interzică partial sau total accesul.

Până acum, cel puţin 10 țări europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români după creşterea alarmantă a numărului de infectări. În timp ce Malta, Norvegia şi Finlanda au anunțat deja că nu mai permit accesul cetăţenilor români, Cipru impune noi condiții. Pentru a intra în țară, turiștii vor fi nevoiți să prezinte un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte, care să certifice că au fost testați negativ la noul coronavirus.

În același timp, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia impun 14 zile de izolare sau carantină la  intrarea în țara.

Mai mult, una dintre destinațiile preferate a românilor și-ar putea închide din nou granițele. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat că autorităţile din Grecia pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate în ţările de origine ale turiştilor.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.