Cool Stuff

Cele mai romantice locuri din România în care poți merge alături de persoana iubită

Ti-am pregătit o listă cu cinci locații romantice, pe care ar trebui să le vizitezi alături de partenerul sau partenera ta.

Când vine vorba de destinații romantice te gândești instant la Paris, Veneția sau Roma, însă, și România are locurile ei magice, unde dragostea plutește în aer. Poate că noi nu avem turneul Eiffel și nici gondolele de pe canalele venețiene, însă, avem străduțele medievale din Sighișoara, castelele din Transilvania și peisajele de vis, pe care merită să le admiri alături de persoana iubită. Așa că ți-am pregătit o listă cu cinci locații romantice, pe care ar trebui să le vizitezi alături de partenerul sau partenera ta.

Sighișoara

FOTO: Romania Insider

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, așa că merită să îl vizitezi alături de persoana iubită. Dacă vă pasionează poveștile cu prințese și cavaleri, Sighișoara poate fi cadrul perfect pentru o poveste de dragoste medievală. Străzile înguste, arhitectura secolului al XIV-lea și micii mesteșugari vă vor purta în vremurile de demult cu domnițe și cavaleri.

Castelul Mikes din Zabala

FOTO: Marie Claire

Castelul Mikes din Zabala este fără îndoială unul dintre cele mai romantice locuri din România. Domeniul Zabala datează din secolul XV-lea și apariține familiei nobiliare Mikes și în prezent. Castelul a fost renovat și reamenajat, iar acum este deschis pentru public și poate fi vizitat oricând. Câteva zile petrecute la castel, în liniște deplină, vor fi perfecte pentru a explora pe îndelete domeniul, pentru plimbări cu trăsura și cine romantice la lumina lumânării. Lacul de lângă castel se transformă într-un patinoar iarna, iar vara este numai bun pentru plimbări lungi cu barca.

FOTO: TravelGirls.ro

Aleile interminabile, străjuite de copaci înalți, te conduc către castel și vechile anexe ce deserveau domeniului, astăzi transformate în case de oaspeti. Parcul castelului cuprinde 7 clădiri istorice, lacuri și o floră bogată prin păduri carpatice. Zăbala găzduiește o faună și o floră deosebită. Natura se păstrează vie și autentică, iar astfel, vizitatorii vor avea ocazia de a admira fel de fel de animale sălbatice, în mediul lor natural.

O plimbare cu Mocănița

 Foto: Casa Busta

Dacă vrei să îți surprinzi persoana iubită cu un gest romantic, poți alege o plimbare cu mocănița. Valea Vaserului este un loc idilic, cu păduri bogate și peisaje naturale de vis. O călătorie cu trenul cu abur prin sălbăticia Vișeului de Sus poate fi cel mai romantic lucru pe care l-ați făcut pentru persoana iubită. In marea aventura veți parcurge 60 de kilometri prin păduri dese, veți traversa poduri, veți intra prin tunele ca să ieșiți pe pajiști însorite.

Poarta Sărutului din Târgu Jiu

Foto: StirileProtv

Poarta sărutului a lui Constantin Brâncuși este o sculptură simbolică din piatră, așezată la intrarea in parcul orașului Târgu Jiu. Două simboluri marchează această operă: trecerea spre o altă viață și sărutul. Poarta fără uși este un simbol al trecerii timpului pe care nimic nu-l opreste, în timp ce sărutul este imortalizat simplu, dar sugestiv, in stilul lui Brancusi, prin două jumatăți de cerc unite, sculptate pe fețele fiecărei coloane. Opera lui Brâncuși se adresează tuturor perechilor care au trecut pe acest pământ și s-au iubit.

Parcul Copou din Iași

Cel mai bătrân parc din capitala Moldovei, parcul de pe dealul Copou a văzut de-a lungul timpului mii de îndrăgostiți plimbându-se de mână. Pe la 1800, aici se plimbau Eminescu și Veronica Micle. Poate se asezau chiar pe una din băncile parcului și își șopteau cuvinte de dragoste. Astăzi, în parc, a rămas doar chipul sculptat în bronz al poetului și  teiul său iubit, un adevărat simbol romantic al orasului, mai bătrân cu 100 de ani.

BONUS: O cină romantică la înălțime, în București

FOTO: NewMoney.ro

Orașul București are și el doza lui de romantism, doar nu degeaba i se spune „Micul Paris”. Așa că dacă nu ai timp să vizitezi alte zone ale României, îți poți surprinde partenera sau partenerul cu o cină romantică în București, la înălțime, alegând un restaurant la ultimul etaj. În București există mai multe restaurante și terase la înălțime, de unde poți admira clădirile istorice ale orașului și străduțele înguste, așa că merită să te bucuri de o cină romantică într-un astfel de loc.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.