Cool Stuff

Spoiler Alert! Ai văzut noul sezon din „Lucifer”? Iată ce s-a întâmplat și care ar putea fi explicația pentru finalul ambiguu!

Prima parte a sezonului 5 din „Lucifer” ne-a lăsat cu și mai multe întrebări,

Așteptarea a luat sfârșit și prima parte a sezonului 5 din „Lucifer” a fost lansată weekend-ul trecut pe Netflix. Noul sezon a venit la pachet cu și mai multă acțiune, intrigi și personaje noi.

Am făcut cunoștință cu Michael, fratele geamăn al lui Lucifer, care a coborât pe Pământ pentru a se răzbuna pe fratele lui. De la exploatarea celor mai mari temeri ale lui Amenadiel în legătură cu copilul său, la întoarcerea lui Maze împotriva lui Lucifer și până la răpirea lui Chloe, Michael nu a lăsat niciun capitol din viața fratelui său neatins. Și pentru moment, se pare că planul lui a dat roade!

Prima parte a sezonului s-a încheiat cu o luptă demnă de filmele de acțiune, până când Dumnezeu le-a spus „Stop joc” copiilor săi. Între timp, vânătoarea unui nou criminal în serie, pe nume LilyMan85, a dezvăluit că răufăcătorul era de fapt Pete Daily, noul iubit al Ellei.

Fanii au avut parte și de momentul mult dorit dintre Lucifer și Chloe, dar trebuie să recunoaștem că finalul ne-a lăsat cu și mai multe întrebări, decât răpunsuri.

Apariția surpriză a lui Dumnezeu schimbă totul

Producătorii au anunțat în urmă cu câteva luni că Dennis Haysbert a fost distribuit în rolul lui Dumnezeu, dar momentul în care și-a făcut apariția schimbă totul. În timpul noului sezon, Amenadiel a spus la un moment dat că Tatăl lor i-a vorbit și i-a spus că Iadul nu mai are nevoie de paznic, dar apariția lui chiar în timpul luptei dintre Lucifer, Michael, Amenadiel și Mazikeen trebuie să însemne ceva. Dar de ce a venit pe Pământ, ce vrea El? Și de ce acum?

Deși Michael este cunoscut pentru minciunile sale, este posibil să fi spus adevărul când i-a povestit lui Lucifer că a ajuns în rolul de sfătuitor al Tatălui Său Ceresc. Iar acest lucru a accentuat și mai mult invidia dintre îngeri.

Probabil, și în situația aceasta, tot Chloe va fi cea mai afectată. Mai ales că ea tocmai a aflat că prezența ei pe Pământ este un dar pe care Dumnezeu i l-a făcut lui Lucifer.

Michael, fratele care creează cu adevărat haos

Dacă ar fi să comparăm serialul cu un alt univers, cu siguranță Michael este Joker-ul în „Lucifer”. Geamănul identic creează numai haos de când a ajuns în Los Angeles și a încercat să-i fure viața lui Lucifer. După ce și-a dat seama că acest lucru nu-i va reuși, el s-a hotărât doar să îi strice rostul fratelui său și până acum, se pare că planul lui dă roade.

Maze s-a întors împotriva lui Lucifer, Dan i-a văzut fața de diavol, Amanadiel a realizat că Charlie este „doar un om normal”, iar Chloe a fost răpită. Încă este greu să ne dăm seama care este planul lui Michael sau dacă îl va duce la bun sfârșit, dar fratele lui Lucifer a fost un răufăcător excelent până acum. În plus, faptul că Tom Ellis joacă rol dublu și îi interpretează pe cei doi frați atât de diferit, este punctul culminant al întregului serial.

De ce nu spune Lucifer „Te iubesc”?

Chloe a avut cel mai mult de suferit în sezonul 5. Inițial, ea a trebuit să se confrunte cu plecarea lui Lucifer în Iad, apoi aceasta a aflat că nașterea ei a fost un cadou pentru el. După care, Chloe a fost răpită.

Însă cel mai tensionat moment a fost în care în care Lucifer era pe cale să-i spună „Te iubesc!” lui Chloe, dar timpul a înghețat chiar înainte ca acesta să își mărturisească dragostea. Dar oare poate însuși Diavolul să spună asta? Este posibil ca latura lui narcisistă să-l împiedice? Va suporta Chloe situația?

Ce înseamnă faptul că fiul lui Amanadiel este „doar un om normal”?

După ce bebelușul Charlie aproape a fost răpit de demoni în sezonul 4, Amenadiel și Dr. Linda Martin au devenit mult mai atenți cu fiul lor. Dar nu a durat mult până când Michael le-a demonstrat că micuțul este doar un om, nu o ființă cerească. Îngerul s-a asigurat că bebelușul fratelui său poate să se îmbolnăvească, și întrucât făpturile cerești nu se pot îmbolnăvi la fel ca oamenii, cea mai mare frică a lui Amanadiel s-a adeverit.

Așadar, pănâ acum, știm că Charlie nu este pe jumătate înger și nu va putea trăi în Rai. El va avea o viață normală pe Pământ, ca muritor.

De ce își dorește Maze un suflet?

Mazikeen este cu siguranță personajul care a evoluat cel mai mult de-a lungul întregului serial. Vânătorul de recompense s-a transformat extrem de mult și cumva a reușit să aibă sentimente pentru anumite persoane. Dar, odată cu asta, au venit și dezamăgirile.

În acest sezon, Maze a descoperit că suferă de frica de abandon și nu vorbim doar despre Lucifer care a plecat în Iad fără ea. Eve a părăsit-o, Chloe a încheiat parteneriatul cu ea și cel mai rău, aceasta a aflat că Lucifer a mințit-o în legătură cu Lilith, mama sa. Cele două s-au întâlnit pentru scurt timp, dar Lilith a murit înainte ca Maze să-i spună ceva.

Astfel, până la finalul sezonului, ea a ajuns la concluzia că oamenii continuă să o părărească pentru că este „doar un demon” și a trecut de partea lui Michael care i-a promis că îi va da un suflet.

Ella și partea sa întunecată

Pe parcusul serialului, Ella a recunoscut că înainte de a-l cunoște pe Dumnezeu și de a deveni cea mai veselă criminalistă din LAPD, a avut un trecut destul de greu. Mai mult, prima parte a acestui sezon s-a axat pe faptul că ea este mereu atrasă de băieți răi, dar cine s-ar fi așteptat ca prima ei relație din serial să fie cu un criminal în serie?

Ella credea că în sfârșit a găsit un tip cumsecade, atunci când l-a cunoscut pe Pete Daily și totul părea că merge foarte bine între ei. Poate chiar „prea bine”, după spusele ei. Lucrurile s-au schimbat după ce Ella a descoperit că iubitul ei perfect este un criminalul în serie, care are pseudonimul LilyMan85.

După ce Pete a fost arestat, acesta i-a dezvăluit Ellei că în interiorul ei zace o forță întunecată, deși Ella este una dintre cele mai drăguțe personaje din serial. Oare trădarea lui Pete va scoate la iveală latura întunecată a Ellei, în partea doua a sezonului 5?

Încă nu știm asta și mai sunt multe întrebări care au nevoie de răspuns. Cu siguranță, partea a doua va dezvolta aceste intrigi și așteptăm cu nerăbdare episodul musical. Până în acest moment nu se cunosc detalii despre următoarea parte a sezonului, dar cel mai probabil va fi lansată anul viitor.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.