Cool Stuff

FOTO | 13 actori care ar fi trebuit să joace în „Harry Potter”. Iată de ce și-au ratat șansa!

În timp ce unii dintre ei și-au dorit să joace în „Harry Potter”, dar nu au fost aleși, alții au refuzat roluri importante!

Atunci când urmărim un film sau un serial care ne captează cu adevărat atenția, este greu să ne imaginăm alte fețe ale personajelor de care ne-am îndrăgostit deja. De cele mai multe ori, actorii care au interpretat roluri emblematice rămân în memoria noastră cu imaginea personajelor pe care le-au jucat.

Totuși, oricât de mult ni s-ar părea că un actor a fost făcut pentru rolul respectiv, trebuie să realizăm că regizorii au avut de ales între mai multe variante. Într-un unviers paralel, orice altcineva ar fi putut să obțină rolul personajelor principale. Așa că iată câteva exemple de actori care au ratat șansa de a apărea în saga „Harry Potter” și care sunt motivele!

Tim Roth în rolul lui Severus Snape

Severus Snape este un personaj cheie în povestea lui Harry Potter și trebuie să recunoaștem că a furat inimile tuturor. Pentru că a apărut în toate filmele, este greu să ne imaginăm că altcineva în afară de Alan Rickman ar fi putut interpreta acest rol. Cu toate acestea, inițial, personajul îi era destinat actorului Tim Roth, dar el a refuzat oferta pentru că nu se simțea pregătit să se implice în acest proiect.

Hatty Jones în rolul lui Hermione Granger

Deși pentru Emma Watson apariția în Harry Potter a fost o rampă de lansare, ea nu a fost prima opțiune a producătorilor. La început, ei s-au gândit la actrița Hatty Jones, care în 1998 a jucat-o pe Madeline în filmul cu același nume. Ulterior, și-au dat seama că aceasta era prea în vârstă pentru rol, așa că au ales-o pe Emma, care avea doar 9 ani la acea vreme.

Naomi Watts în rolul mamei lui Draco Malfoy

La Hollywood au existat zvonuri conform cărora Naomi Watts trebuia să joace rolul mamei lui Draco Malfoy. Totuși, actrița a declarat că și ea a aflat informațiile acestea tot din presă, niciodată de la un agent care să vină cu propunerea.

Ray Winstone în rolul lui Alastor Moody

Ray Winstone probabil că a dat cu piciorul uneia dintre cele mai mari șanse când a refuzat rolul lui Alastor Moody, personaj cunoscut și sub numele de Mad-Eye. El a luat această hotărâre pentru că filmările ar fi durat prea mult și nu i se părea profitabil.

Kate Winslet în rolul Helenei Ravenclaw

Kate Winslet  a devenit cunoscută în toată lumea datorită rolului din „Titanic” și este, de asemenea, câștigătoare a mai multor premii de prestigiu. Inițial, producătorii se gândeau să îi ofere rolul fantomei Helenei Ravenclaw, dar nefiind unul dintre rolurile principale managerul ei a refuzat imediat oferta.

Hugh Grant în rolul lui Gilderoy Lockhart

Deși profesorul Gilderoy Lockhart s-a dovedit a fi un impostor, nu putem nega că este un personaj important. Primul actor la care s-a gândit regizorul Chris Columbus pentru a juca acest rol a fost Hugh Grant, dar el a refuzat postul pentru că lucra deja la un alt proiect.

Rosamund Pike în rolul Ritei Skeeter

Inițial, actrița Rosamund Pike a acceptat rolul Ritei Skeeter, o jurnalistă care iubește bârfele și intrigile. Cu toate acestea, când a aflat că va apărea și în „Harry Potter Și Pocalul De Foc” a refuzat slujba, deoarece nu era interesată să joace în ambele filme într-un rol atât de neimportant.

Rosie O’Donnell în rolul lui Molly Weasley

Actrița Rosie O'Donnell își dorea rolul mamei lui Ron Weasley. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor actori care erau dispuși să aducă la viață personajele din aceste cărți, ea nu a a obținut rolul pentru că nu este britanică.

Tilda Swinton în rolul lui Sybill Trelawney

În cazul Tildei Swinton, lucrurile au stat puțin diferit. I s-a oferit șansa de a juca rolul profesoarei Sybill Trelawney în „Harry Potter Și Prizonierul Din Azkaban”. Actrița a respins rolul și ulterior, a recunoscut că nu i-a plăcut ideea filmului pentru că punea școala cu internat într-o lumină mult prea bună.

Richard E. Grant în rolul lui Lucius Malfoy

Ca și în cazul lui Naomi Watts, acesta a fost doar un zvon despre care actorul nici nu auzise.

David Thewlis în rolul lui Quirinus Quirrell

David Thewlis și-a dorit să ia parte la aventurile lui Harry Potter încă de la început. Actorul chiar a dat o probă pentru rolul profesorului Quirrell, dar nu a fost ales. Totuși, Thewlis a obținut rolul lui Remus Lupin, care a fost și profesor la Hogwarts.

Robin Williams în rolul lui Hagrid

Pe cât de mult ne place de Robbie Coltrane în rolul lui Hagrid, trebuie să recunoaștem că Robin Williams ar fi făcut, probabil, un personaj la fel de bun.

Liam Aiken în rolul lui Harry Potter

Este foarte greu să ne imaginăm că personajul principal ar fi fost intrepretat de altcineva decât Daniel Radcliffe. Ei bine, se pare că inițial, Liam Aiken ar fi trebuit să-i dea viață tânărului vrăjitor. Dar la fel ca și în celelalte cazuri, el a fost respins deoarece, potrivit autorului cărților, din distribuție puteau face parte doar actori britanici.

FOTO: Bright Side

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.