Cool Stuff

Pretențiile absurde ale miliardarilor din întreaga lume: de la înotul cu meduze, la dușul cu apă plată!

Când banii nu mai sunt de mult o problemă, comportament extravagant, capriciile și mofturile sunt la ordinea zilei.

Cum era vorba aceea? Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin? Cam așa se întâmplă și cu miliardarii din întreaga lume care odată cu averile impresionante au ajuns să aibă pretenții care frizează normalul.

Când banii nu mai sunt de mult o problemă, comportamentul extravagant, capriciile și mofturile sunt la ordinea zilei. Iar atunci când cifrele din cont sunt de ordinul miliardelor de euro, lucrurile comune sunt prea plictisitoare. Așa că unii dintre cei mai bogați oameni ai planetei au cerințe din ce în ce mai ciudate.

Unii dintre foştii angajaţi de pe ambarcaţiuni de lux au povestit care erau dorințele șefilor lor, iar în cel mai bun caz acestea par revoltătoare, dacă nu chiar ireale.

Se pare că nu este simplu să ajungi să lucrezi pe o astfel de ambarcațiune. Viitorii angajaţi pe iahturi de lux urmează cursuri de specializare, iar eticheta este strict respectată. Ei trebuie să memoreze anumite formule de adresare, spre exemplu, este inacceptabil să întrebe „De ce?”.

Pentru aceștia, o zi obișnuită la serviciu poate însemna curăţarea telecomenzii sau tăierea scamelor de pe prosoape cu forfecuţa de unghii. Însă unii miliardari au pretenţii mult mai exagerate cum ar fi să înoate în largul oceanului, într-o porţiune plină de meduze.

„Chiar avea chef să înoate, aşa că eu şi o colegă am înotat alături de ea, pentru a-i face culoar printre meduze. Ne-au cam înţepat... Dar la finalul călătoriei am primit un bacşiş generos”, a declarat o stewardesă, citată de Business Insider.

O altă invitată avea un ritual de înot şi mai ciudat. Atunci când revenea pe iaht, din mare, cerea să fie aşteptată cu trei sticle de apă marca Evian, pentru a se clăti. Dar nu oricum: apa din prima sticlă trebuiă să aibă 3 grade Celsius, apa din a doua sticlă 6 grade Celsius, iar apa din a treia sticlă 10 grade.

Alte pretenții au legătură cu felurile de mâncare servite la bord. De exemplu, prima soţie a miliardarului rus Roman Abramovici mânca un anumit fel de ciocolată artizanală, iar căpitanul a întors 80 de kilometri, până la Monaco, pentru a merge la magazinul preferat al acesteia.

Dar asta nu este nimic în comparație cu următoarea cerință. Unei angajate i s-a cerut să îndepărteze toate bomboanele sparte sau ciobite din bolul cu bomboane. În același timp, o altă invitată era obsedată de căpşuni, însă le putea mânca doar fără semințe. Aşa că bucătarul a îndepărtat cu penseta seminţele din toate căpşunile, potrivit bosshunting.com.

Astfel, se pare că nu doar proprietarii ambarcațiunilor de lux o iau razna, ci și invitații lor. „Credeam că va fi un job obişnuit. Până când m-am trezit că usuc cu foehnul bancnote de 500 de euro”, a declarat un steward de 22 de ani, aflat la prima sa experienţă pe un iaht.

Totodată, angajații au și diverse treburi zilnice pe un iaht de lux, iar una dintre îndatoriri este să umple recipientele cu cremă de protecţie solară. Dacă au scăzut sub jumătate, se aruncă, deoarece dau senzaţia de sărăcie, lucru inaceptabil pe un astfel de iaht. Pe o astfel de ambarcaţiune se cheltuiesc anual 6.000 de euro doar pentru cremele de protecţie solară.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.