Cool Stuff

FOTO | Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Pistruiatul

Cum arată acum Costel Băloiu, actorul care l-a interpretat pe Pistruiatul.

Serialul „Pistruiatul” a fost prima producție color din țara noastră, așa că publicul român a fost extrem de încântat de acest concept, în anii '70. Serialul spunea povestea lui Mihai Pleșa, un simpatic băiețandru de 14 ani, care ajunge să fie implicat în sprijinirea mișcării ilegaliste. În rolul Pistruiatului s-a aflat actorul Costei Băloiu, care a jucat apoi și în alte filme românești, precum „Roșcovanul”, „Nemuritorii”, „Totul pentru fotbal” sau „Liceenii în alertă”.

Din păcate, cariera de actor a lui Costel Baloiu a durat doar 12 ani, deoarece actorul nu ar fi rămas în relații prea bune cu regizorul Sergiu Nicolaeascu. La vârsta de 26 de ani, acesta a trebuit să se reorienteze și să-și caute altă meserie.

Potrivit presei, din anul 1985, Costel Băloiu a devenit șofer, iar acum lucrează la Ministerul Educației, la Unitatea de Management.

Cum a obținut rolul Pistruiatului

Într-un interviu, actorul, în vârstă de 61 de ani, a dezvăluit că audiția sa pentru rolul Pistruiatului a fost o pură întâmplare, el dorind să iasă cu prietenii în oraș.

A fost efectiv o întâmplare. Mulți au spus că am avut părinți care au dat bani(…). A fost pur și simplu o întâmplare, mergeam în oraș cu prietenii mei de joacă să vedem un film și nu am mai găsit bilete. Lângă rubrica de cinematograf era acest anunț: Centrala România Film în colaborare cu Televiziunea Română caută copii între 10 și 14 ani pentru primul serial color pentru televiziune – Pistruiatul”, a povestit actorul.

De asemenea, într-un interviu pentru Click!, actorul a declarat și cu cât a fost plătit pentru rolul Pistruiatului.

„Am avut un contract prin care am primit 65.000 de lei, cât era o maşină Dacia pe vremea aceea. Eu aveam de făcut între 1 şi 4 duble, iar cu câinele între 1 şi 9. Şi, pentru că făceam mai puţine duble şi am făcut economie, am mai primit 20.000 de lei, în total 85.000. Dar nu i-am luat pe toţi o dată, i-a primit mama câte o sumă pe lună, se mai filma, mai primea o sumă...”.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.