Cool Stuff

Înscrie-te și tu la maratonul digital Race For The Cure Romania 2020 și susține femeile în lupta împotriva cancerului

Cu fondurile stranse prin inscrieri, Fundatia Renasterea va oferi analize medicale femeilor din mediul rural.

Fundatia Renașterea organizează pe 25, 26 si 27 septembrie tradiționala cursă Race for the Cure Romania, în premieră mondială, în format digital, în același timp cu 31 de state europene partenere. Race for the Cure, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii, aflat, în 2020, la cea de-a șasea ediție, aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei, unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

40 de echipe de celebritati din România printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu și-au creat echipele de start în competiția digitală, iar membrii echipelor sau participanții singulari pot fi toți cei care se înscriu cu o donație minimă care se va transforma în ecografii, mamografii și actiuni de sustinere a pacientelor oncologice din România.

Premiera pe care o aduce ediția din 2020 este că participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce susținere și donații femeilor din România pentru preventia și combaterea cancerului de sân, de col uterin sau ovarian fiind o cursă digitală, fără un traseu fix, prestabilit.

Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizica, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colt din România sau oriunde in lume. Important este să ne inscriem pe platforma raceforthecure.eu, și apoi sa arătăm în online, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, că suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și investigatii medicale periodice.

Statisticile sunt alarmante, plasând Romania pe un nemeritat loc fruntaș în ceea ce privește rata mortalității în Europa, deoarece prevenția și diagnosticarea precoce încă nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt copleșitoare. Haideți să colorăm Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul în roz în zilele Digital Race for the Cure, să donăm și să îi îndemnăm pe toți să o facă. Fiecare înscriere e trasformata de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viata!”, subliniaza Mihaela Geoană, Presedinte și co-fondator al Fundatiei Renasterea.   

Procedura de înscriere și participare, împreună cu toate detaliile și informatiile legate de Race for the Cure 2020 și de acțiunile Fundației Renasterea se pot găsi pe site-ul oficial al evenimentului international:  https://www.raceforthecure.eu/ro/ si pe https://fundatiarenasterea.ro/

                        

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.