Cool Stuff

Locuri de poveste din România, unde s-au filmat filme străine

Romania a devenit o adevărată sursă de inspirație pentru regizorii străini!

Romania a devenit o adevărată sursă de inspirație pentru regizorii străini, dacă luăm în calcul filmele hollywoodiene realizate la noi în țară în ultimii ani. Peisajele montane, pădurile verzi, castelele, satele și străduțele din România i-au cucerit pe producătorii americani, care au decis să aleagă țara noastră pentru a realiza câteva pelicule de succes. Așa că iată care sunt peisajele de basm, care i-au adus pe americani în țara noastră!

Râșnov și Potigrafu – „Cold Mountain”

Filmul „Cold Mountain”, apărut în 2003, a fost printre pelicule străine care au arătat lumii întregi frumusețea peisajelor montane românești. O mulțime de scene memorabile cu Nicole Kidman, Jude Law, Natalie Portman și Renee Zellweger au fost filmate în două localități din țara noastră.

America anilor 1860 s-a „regăsit” în aceste peisaje din satul prahovean Potigrafu si satul brasovean, Râșnov. Iar pe lângă peisaje, interpretarea actorilor a fost una de excepție, așa că nu e de mirare faptul că filmul „Cold Mountain”  a obținut 7 nominalizări la Oscar.

Pădurea Băneasa – „Princess of Thieves”

Producătorii americani au descoperit Pădurea Băneasa și i-au exploatat frumusețea, filmând în mijlocul ei, anumite scene din „The Princess of Thieves”. În celebra producție americană, Pădurea Băneasa s-a transformat în Pădurea Sherwood. În acea perioadă, protagonista Keira Knightley a stat aproape cinci săptămâni în România, pentru a filma acele scene. Ulterior, pelicula a fost extrem de apreciată și a fost considerată una dintre cele mai bune versiuni ale personajului legendar Robin Hood.

Satele Moreni și Glod – „Borat”

Atunci când producătorii americani sunt cuceriți de peisajele montane, de lacurile sau peșterile din România, este de înțeles, orice iubitor de natură ar fi încântat să admire aceste peisaje. Însă, americanii au descoperit un adevărat potențial în satele Moreni și Glod, care au devenit peste noapte două sate din Kazahstan, pe ulițele cărora s-a plimbat celebrul personaj Borat, interpretat de Sacha Baron Cohen.

Transfăgărășanul & Castelul Corvinilor – „Ghost Rider 2”

În 2010, când s-a filmat „Ghost Rider 2”, mai multe zone frumoase din România au devenit pentru o vreme cadrele ideale căutate de regizori. Una dintre ele a fost șoseaua de centură a Sibiului, alături de peisajele de poveste din acea zonă.

Fiind vorba de realizarea unui film de acțiune, nu a fost uitat nici Transfagarasanul, un loc ideal pentru cei care-și doresc un traseu de raliu adevarat. Si tot pentru acest film a fost selectat un alt loc românesc de poveste: Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Castelul Bethlen, Sighișoara și Copșa Mare – „The Nun”

Regizorul britanic Corin Hardy a ales încă de la început România ca destinație de filmare – scenariul prezintă povestea unei călugărițe care s-a sinucis într-o mănăstire de la noi, și a misterului pe care o echipă de la Vatican este trimisă să-l descifreze. „The Nun“ a fost filmat la Castelul Corvinilor, Castelul Bethlen din Criş, în tunelele de la Mogoşoaia, în Sighişoara, la Copşa Mare, la Palatul Parlamentului. În România este interzisă filmarea în interiorul bisericilor, astfel că echipa de producţie a construit o biserică în studiourile Castle Film.

FOTO: Castelul Bethlen / Planiada

Castelul Peleș și Palatul Bragadiru - “A Christmas Prince”, “The Christmas Prince: A Royal Wedding”

 

Miniseria Netflix a fost filmată cu ajutorul monumetelor istorice de la noi din țară: Castelul Peleş, Palatul Bragadiru, Muzeul Naţional Cotroceni, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila (UMF) şi Aeroportul Aurel Vlaicu. 

Povestea e clasică, deși ținutul Aldovia e imaginar: un prinț și o fată de rând se îndrăgostesc și își construiesc o viață de basm împreună. De Sărbători, filmul a făcut deliciul celor mai mici dintre spectatori.

Castelul Karolyi – „The Princess Switch”

Filmările pentru „The Princess Switch” s-au desfășurat în castelul Karolyi, care este mai exact fosta Primărie din Carei, dar și în zona pietonală de pe strada 1 Decembrie 1918, acolo unde a fost amenajat târgul de Crăciun. Pe lângă actorii americani și britanici, la filmări au participat și figuranți locali, din Carei și Satu Mare.

Povestea prezintă viețile a două personaje feminine, care sunt identice din punct de vedere fizic, și care se întâlnesc întâmplător în Belgravia. Una dintre ele este o tânără simplă din Chicago, pe nume Stacy, iar cealaltă este Margaret, ducesa de Montenaro, care se decide să facă o schimbare în viața ei, chiar înainte de Crăciun.

BONUS: Snagov, Viscri, Centrul vechi din București – „Killing Eve”

Serialul „Killing Eve” a fost filmat în mai multe locuri din Europa, iar pe lista destinațiilor a fost inclusă și România. Echipa de filmare a venit pentru două săptămâni la București, pentru a filma câteva scene, care în serial se petreceau de fapt în Moscova și Paris. Filmările s-au desfășurat în centrul Bucureștiului și în localitățile din jurul capitalei.

Echipa de producție a considerat că anumite zone din capitală seamănă cu cartierele din Moscova, așa că actorii au rămas să filmeze în România și nu au mai fost nevoiți să se deplaseze în Rusia. De asemenea, echipa a ales să filmeze câteva scene și în localitățile de lângă București, mai exact în Snagov, unde filmările s-au desfășurat atât afară, cât și în interior.

Foto: Viscri / Loculdelageam.ro

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.