Kiss Music News

Cele mai scumpe videoclipuri muzicale din istorie

Unele staruri nu se uită niciodată în portofel, mai ales când vine vorba de artă.

Unele staruri nu se uită niciodată în portofel, mai ales când vine vorba de artă. Michael Jackson, Madonna și Britney Spears sunt doar câțiva dintre artiștii care au preferat să cheltuiască milioane de dolari pentru un videoclip, iar rezultatele au fost pe măsură. În plus, aceștia au colaborat cu regizori de succes, care au în palmares filme precum „Seven”, „Fight Club” sau „Never Let Me Go”.

1. Michael Jackson feat. Janet Jackson – Scream (1995)

Michael Jackson a scos din buzunarul său 7 milioane de dolari, pentru videoclipul „Scream”, în care apărut alături de sora sa, Janet. Regizorul Mark Romanek a știut cum să investească suma colosală și a realizat un videoclip futurist, care a revoluționat industria muzicală.

Contrastul puternic de alb și negru, elementele spațiale, costumele din latex și machiajele excentrice au transformat videoclipul „Scream” într-o mega-producție de succes. La acea vreme, criticii au considerat că videoclipul se dorește a fi un răspuns din partea lui Michael Jackson, cu privire la acuzațiile de pedofilie, din perioada anilor 90. Prin intermediului versurilor, artistul atacă presa americană, declarând că este sătul de minciunile apărute în tabloide.

2. Britney Spears – Work B**ch (2013)

Britney Spears nu s-a zgârcit deloc pentru videoclipul piesei „Work B**ch”, alegând o serie de locații excentrice, un Lamborghini Aventador și o piscină cu rechini, care au costat-o în total 6.5 milioane de dolari. De asemenea, clipul cuprinde și momente de coregrafie, în care Britney Spears ne arată cele mai sexy mișcări de dans!

3. Madonna – Die Another Day (2002)

Deși criticii nu au fost prea încântați de piesă, Madonna a reușit să obțină o nominalizare la Premiile Grammy pentru „Die Another Day”. Clipul piesei cuprinde scene de acțiune din filmul „James Bond”, o mulțime de efecte speciale, dar și o luptă între două versiuni ale Madonnei. La final, clipul a costat-o pe Madonna 6.1 milioane de dolari.

4. Madonna – Express Yourself (1989)

Îți vine să crezi că videoclipul „Express Yourself” este regizat de David Fincher, același bărbat care a regizat și peliculele „Se7ven”, „Fight Club”  și „The Social Network”? Clipul a fost inspirat de filmul „Metropolis”, lansat în 1927. În videoclip, Madonna are un look ușor masculin, iar acțiunea se petrece în interiorul unei fabrici, unde vedem o serie de lucrători, care muncesc din greu. Prin intermediul acestei piesei, Madonna ne spune că în viață nu ar trebui să te mulțumești cu locul doi. În 1989, atunci când a fost lansat, „Express Yourself” era cel mai scump videoclip din istorie – cu costuri în valoare de 5 milioane de dolari.

5. Madonna – Bedtime Story (1995)

Madonna are trei videoclipuri în topul celor mai scumpe clipuri muzicale, iar pentru „Bedtime Story”, artista a lucrat cu Mark Romanek. Pentru acest clip, regizorul a folosit o paletă de culori foarte saturate, trecând de nuanțe calde de portocaliu, la nuanțe închise de albastru, fiind inspirat de operele de artă ale Fridei Kahlo și ale lui Salvador Dali. Videoclipul a costat 5 milioane de dolari și după 20 de ani, încă putem spune că acesta este o capodoperă.

6. Guns ‘N Roses – Estranged (1993)

În anii '90, trupa Guns N’ Roses era deja cunoscută pentru faptul că investea milioane de dolari în videoclipuri, așa că băieții nu s-au uitat deloc în portofel, când au decis să plătească 5 milioane de dolari pentru videoclipul piesei „Estranged”. Clipul a fost regizat de Andy Morahan, iar povestea îl surprinde pe Axl Rose în timp ce se ascunde de poliție, încercând să se sinucidă, aruncându-se în ocean.

Ce a fost scump la acest videoclip? Ei bine, o mare parte din bani s-au dus către Paza de Coastă a Statelor Unite, pentru închirierea unei aeronave Antonov An-124 Ruslan, dar și pentru câțiva delfini bine dresați.

7. Michael Jackson – Black Or White (1991)

„Black or White” a fost primul single extras de pe albumul „Dangerous”, așa că Michael s-a gândit să marcheze acest moment cu un videoclipul de poveste. Artistul a colaborat din nou cu regizorul John Landis, cel care a regizat și clipul piesei „Thriller”, iar împreună au creat o poveste vizuală de excepție.

Pentru și mai multă popularitate, Landis l-a adus în clip și pe Macaulay Culkin, care era un superstar la acea vreme. De asemenea, în clip apare și Tyra Banks, alături de o mulțime de alți actori și modele, plus multe efecte vizuale, care au costat în total 4 milioane de dolari. Clipul a avut premiera pe MTV, BET, VH1 și Fox, pe 14 noiembrie 1991, iar atunci a fost urmărit de 500 de milioane de oameni din întreaga lume.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.