Cool Stuff

FOTO | Apartamentul secret din Turnul Eiffel. Cum arată și de ce nimeni nu l-a putut cumpăra!

Construcţia Turnului Eiffel a început în 26 ianuarie 1887 şi a durat doi ani, două luni şi cinci zile.

Probabil unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din lume, ascunde în continuare multe secrete. Construcţia Turnului Eiffel a început în pe ianuarie 1887 şi a durat doi ani, două luni şi cinci zile. Deși este vizitat anual de milioane de oameni, foarte puțini știu că la ultimul nivel al impozantei clădiri se afla un apartament special, cu o vedere spectaculoasă.

Să locuiască deasupra Parisului, chiar în inima oraşului, este visul oricui! Şi ce adresă mai dezirabilă decât Turnul Eiffel? Când au aflat de existenţa unui asemenea apartament, nobili, burghezi, bogătaşi şi tot felul de celebrităţi au oferit sume fabuloase pentru a-l închiria măcar pentru o noapte. Însă, de fiecare dată, proprietarul a spus „Nu".

Totuși, cine a fost proprietarul?

Proprietarul râvnitului apartament a fost nimeni altul decât arhitectul Turnului Eiffel, Gustave Eiffel. La scurt timp după ce a inaugurat construcția, el a anunţat că în vârful ei şi-a construit un mic apartament, atrăgând invidia elitei pariziene.

Apartamentul se află la nivelul al treilea al Turnului Eiffel, la 276 metri deasupra pământului. Chiar dacă locuinţa are aproximativ 100 de metri pătraţi, se pare că acesta nu avea dormitor și se crede că proprietarul nu își petrecea nopțile aici.

Acesta avea o sufragerie, mobilată cu o masă, o canapea, trei birouri şi chiar şi un pian. Avea, de asemenea, o bucătărie şi o baie cu o chiuvetă şi o toaletă separată. De asemenea, pereții erau acoperiți cu un tapet în culori calde.

Gustave Eiffel nu a cedat niciodată presiunilor de a-l închiria, dar nici nu ținea apartamentul secret. Adesea, el își petrecea serile alături de prietenii săi, printre care se afla și Thomas Edison, potrivit independent.co.uk.

În prezent, spatiul este deschis publicului, iar vizitatorii pot admira figurile din ceară, în mărime naturală, ale lui Eiffel, Edison şi Claire, fiica arhitectului, expuse în sufragerie. Totodată, aici se află o mare parte din mobila originală, ce poartă amprenta faimosului inginer Gustave Eiffel.

FOTO: turismistoric.ro, toureiffel.paris,

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.