Kiss Music News

Trupa ABBA s-a reunit pentru turneul aniversar de 50 ani. Cum arată acum membrii formației!

Trupa ABBA pregătește un turneu aniversar, care va marca 50 de ani de la înființarea grupului.

Trupa ABBA pregătește un turneu aniversar, care va marca 50 de ani de la înființarea grupului. Iar cu această ocazie, formația a anunțat că va înregistra și 5 piese noi, pe care fanii abia așteaptă să le asculte. Aceștia s-au întâlnit de curând la Ealing Studios din West London, unde au filmat şi pentru o hologramă care va fi folosită în turneu. Ultima dată când au cântat împreună a fost în 1982. Azi, Agnetha Faltskog are 70 de ani, Bjorn Ulvaeus are 75, Benny Andresson a împlinit 73, iar Anni-Frid Lyngstad are 74 de ani.

În ciuda faptului că au trecut atâția ani de când formația s-a destrămat, muzica trupei ABBA este încă dorită și ascultată în întreaga lume. Filmele „Mamma Mia!” și „Mamma Mia – Here We Go Again”, cu Meryl Streep și Pierce Brosnan s-au bucurat de un imens succes, iar la fel de populare au fost și musicalurile „Mamma Mia”, aduse de pe Broadway, la București.

Trupa ABBA s-a format oficial în 1972, la Stockholm, pe vremea când muzicienii alcătuiau două cupluri: Anni-Frid cu Benny şi Bjorn cu Agnetha, muzica lor fiind născută din tot tumultul lor sentimental. Însă, formația a devenit faimoasă, odată cu participarea la Eurovisionul din 1974, când au interpretat piesa „Waterloo”.

Între timp, au evoluat şi poveştile lor de iubire. Agnetha şi Bjorn erau deja căsătoriţi din 1971, iar Anni şi Benny s-au căsătorit mult mai târziu, în 1978. Însă, artiștilor le-a fost greu să menţină echilibrul între viaţa personală şi cea profesională.

Agnetha şi Bjorn au devenit părinţi - în 1973, atunci când a venit pe lume Linda, iar în 1978 - un fiu pe nume Peter. Iar acest lucru, de fapt, a complicat lucrurile.

Când eram acasă, eu aveam grijă de copii, în vreme ce Bjorn scria cântece cu Benny", povesteşte Agnetha despre vremurile în care a înţeles că era greu să păstrezi şi succesul, şi familia. "Nici copiii nu înţelegeau când ne chinuiam să le explicăm de ce plecâm de lângă ei, de ce vom lipsi mai mult - pentru că plecam la concerte. E dificil când ai părinţi faimoşi".

În cele din urmă, trupa ABBA a rezistat, în linii mari, cam cât au rezistat şi cuplurile şi mariajele. Bjorn şi Agnetha au divorţat în 1980, iar Benny şi Anni-Frid şi-au spus şi ei "Adio" anul următor - iar celebra piesă „The Winner Takes It All” s-a născut tocmai din furtuna sentimentală şi durerea din sufletele lor.

Pe mine nu m-a deranjat că am împărtăşit prin acel cântec nişte trăiri atât de intime cu publicul nostru. Era exact ce simţeam atunci şi cântecul era cumva terapeutic",  a declarat Agnetha.

În 1982, ABBA a anunţat că se destramă. Trupa şi-a vândut albumele în peste 400 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar succesul lor continuă şi azi.

Acum, la 75 de ani, Bjorn încă mai compune cântece cu Benny şi îşi petrece timpul cu cele două fiice din cel de-al doilea mariaj (s-a recăsătorit în 1981), dar şi cu cei 5 nepoţi. Între timp, Agnetha a ales o viaţă liniştită la fermă, alături de câinii ei - dar şi ea îşi vede des copiii şi nepoţii. Şi ea s-a recăsătorit, dar al doilea ei mariaj a durat doar doi ani. Şi Benny s-a însurat în 1981, iar un an mai târziu a devenit tată de băiat, un fiu care şi-a înfiinţat mai târziu propria trupă muzicală. Anni-Frid s-a măritat în 1992 cu Prinţul Heinrich Ruzzo-Reuss, care s-a stins, însă, din viaţă în 1999, suferind de limfom.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.