Cool Stuff

Premiile Oscar 2021: Cinci filme care ar putea concura pentru cele mai importante trofee!

Care este preferatul tău?

Deși decernarea Primiilor Oscar din acest an a avut loc înainte de pandemie, încă nu ne putem imagina cum va arăta ediția de anul viitor. Organizatorii deja au luat primele măsuri pentru ceremonia Oscarurilor din 2021 și au anunțat că aceasta a fost amânată până în luna aprilie.

Anul acesta, lista peliculelor nu mai este însă la fel de lungă. Au existat mult mai puține premiere, după ce majoritatea producțiilor au fost oprite din cauza carantinei. Cu toate acestea, două lungmetraje conduc detașat lista filmelor cu șanse mari la mult râvnita statuetă. Este vorba despre „Nomadland”, al lui Chloé Zhao și „One Night in Miami”, al Reginei King.

Iată care sunt primele filme pe care criticii de film, dar și fanii le-ar vedea nominalizate la diferite categorii pentru un premiu Oscar:

Nomadland

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția pe 11 septembrie 2020, unde a primit aprecieri pe scară largă și a câștigat Leul de Aur. Apoi, trofeul People’s Choice, în Canada și este pentru prima oară dată o peliculă câștigă ambele premii, ceea ce o transformă în principala candidată la Oscar.

Lungmetrajul i-ar putea aduce al treilea Oscar actriței Frances McDormand, care interpretează rolul principal, iar dacă Chloé Zhao va intra în competiția pentru Oscar, va deveni prima femeie asiatică nominalizată la categoria cel mai bun regizor.

Filmul se bazează pe cartea de non-ficțiune din 2017, „Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century”, scrisă de Jessica Bruder. După prăbușirea economică a unui oraș din Nevada rurală, Fern pornește la drum în duba sa, explorând viața în afara societății convenționale ca un nomad din zilele noastre.

One Night in Miami

„One Night in Miami” reprezintă debutul regizoral al actriței Regina King, care a mai câștigat un Oscar pentru „If Beale Street Could Talk”.

Filmul spune povestea unei întâlniri fictive dintre Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke și Jim Brown care s-au adunat să discute despre rolurile lor în mișcarea drepturilor civile și revolta culturală din anii '60 și este bazat pe piesa de teatru cu același nume.

Astfel, ar putea primi norminalizări la categoriile: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor principal/ cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun scenariu adaptat.

The Father

La 82 de ani, Anthony Hopkins nu dă semne că ar fi obosit și revine în lumina reflectoarelor într-un rol magistral. La un an de la nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „The Two Popes”, Hopkins este „The Father”.

Fimul realizează un portret brutal a ceea ce înseamnă înaintarea în vârstă și pierderea legăturii cu realitatea. Pe măsură ce îmbătrânește, personajul principal refuză orice ajutor din partea fiicei sale.  În timp ce încearcă să înțeleagă ce i se întâmplă, începe să se îndoiască de cei dragi, de propria sa minte și chiar de lucrurile care îl înconjoară.

Acesta ar putea fi nominalizat la cel mai bun film, cel mai bun actor, cea mai bună actriță în rol secundar, sau cel mai bun scenariu original.

Ammonite

Kate Winslet și Saoirse Ronan au șanse mari la Oscar cu rolurile din drama a cărei acțiune este plasată în Anglia anilor 1840. Filmul este inspirat din viața paleontologului britanic Mary Anning, interpretat de Kate Winslet, și se concentrează pe o relație romantică dintre aceasta și Charlotte Murchison (Saoirse Ronan).

Fiecare ar putea fi nominalizată pentru cea mai bună actriță, respectiv, cea mai bună actriță în rol secundar. 

Pieces of a Woman

„Pieces of a Woman” este filmul în care Vanessa Kirby s-a remarcat mai mult ca oricând. Starul din The Crown, care a mai apărut și în „Mission: Impossible (2018)” și „Hobbs & Shaw (2019)”, a obținut cu rolul acesta premiul pentru cea mai bună actriță la Veneția. Acum, mulți o văd nominalizată și la Oscar pentru prestația din acest lungmetraj în care joacă alături de Shia LaBeouf.

Pelicula spune povestea unei femeie îndurerate care începe o călătorie dramatică și emoționantă, după pierderea copilului ei. Și nu ar fi de mirare dacă Vanessa ar primi o nominalizare la categoria Cea mai bună actriță în rol principal.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.