Cool Stuff

FOTO | 12 actori care au fost criticați pentru aspectul lor fizic, dar au dat lovitura la Hollywood

Iată 12 actori care au invins stereotipurile de la Hollywood și au ajuns cei mai cunoscuți din lume!

Când vorbim despre o celebritate, ne gândim adesea la cineva fără cusur. Suntem mult prea obișnuiți să vedem oameni perfecți care joacă în filme perfecte. Toți au corpurile tonifiate, un abdomen de invidiat, fiecare fir de păr la locul lui și zâmbete orbitoare.

Dar dincolo de asta, pentru a ajunge la Hollywood, actorii au nevoie de talent! Iar în prezent, există o mulțime de actori care au reușit să depășească stereotipul actorului scos din cutie și au devenit cunoscuți în întrega lume datorită abilităților și perseverenței lor!

Iată 12 actori care au avut curajul necesar pentru a lupta împotriva stereotipurilor din industire!

Amy Schumer

Cunoscută pentru rolurile sale din comediile romantice, Amy Schumer și-a început cariera ca stand-uper. După ce a jucat mai multe roluri secundare în filme și seriale, actrița a dat lovitura cu comedia „Trainwreck, prin care le-a demonstrat tuturor cât de departe a ajuns.

De atunci, Amy Schumer s-a confruntat cu o mulțime de critici legate de aspectul ei fizic, dar în ciuda acestui fapt, ea răspunde întotdeauna cu umor și grație. Acest lucru și curajul ei de a face față lumii au făcut-o un model pentru tinerele din întreaga lume, care se luptă cu kilogramele în plus.

Peter Dinklage

Deși a primit o mulțime de laude pentru rolul lui „Game of Thrones”, Peter Dinklage știe ce înseamnă să fii limitat în alegerea personajelor. Având în vedere înălțimea sa, actorul a fost respins de multe ori, în ciuda faptului că are mai mult de 20 de ani de experiență în actorie. Totuși, astăzi este unul dintre cei mai premiați actori și dovada vie că, atunci când vine vorba de a-ți realiza visele, nimic nu trebuie să îți stea în drum.

Yalitza Aparicio

Cunoscută în principal datorită rolului din filmul „Roma”, difuzat de Netflix, această actriță mexicană a devenit celebră după ce a fost nominalizată la Oscar. Este considerată prima actriță indigenă care a fost nominalizată la acest premiu și o figură importantă care ajută la doborârea stereotipurilor din industria cinematografică.

Revista Time i-a inclus numele pe lista celor mai bune 10 interpretări din 2018 și anul următor, a ajuns pe lista BBC a celor mai influente 100 de femei din lume în 2019 pentru promovarea egalității de gen, a drepturilor comunităților indigene, și protecției constituționale a lucrătorilor casnici.

Octavia Spencer

Octavia Spencer are o carieră lungă în spate, a câștigat un Glob de Aur, un premiu BAFTA, 3 premii SAG și un Oscar pentru interpretarea din „The Help”. Totuși, în ciuda experienței sale, s-a confruntat cu limitări în alegerea rolurilor. În mod evident, ea nu a lăsat asta să devină un obstacol.

„Îmi doresc acest lucru pentru toți colegii mei actori, actori normali cărora li s-a dat cu piciorul de multe ori... Sper că sunt un far de speranță pentru ei, deoarece într-adevăr, ei știu cum este să fii respins constant și să ai speranță, așa că, să sperăm, voi reprezenta asta pentru ei”, a declarat actrița într-un interviu.

Rebel Wilson

Melanie Elizabeth Bownds, cunoscută sub numele de Rebel Wilson, este o actriță, comediantă și producătoare australiană. Ea a ajuns faimoasă datorită rolului Fat Amy din „Pitch Perfect”, interpretare care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță la MTV Movie Awards. Actrița continuă să se confrunte cu critici pentru aspectul ei fizic, dar carisma sa a inspirat multe tinere.

Mai mult, într-un interviu recent, ea a povestit că a primit „o mulțime de bani” din partea reprezentanților de la Hollywood, pentru a rămâne la măsurile XXL. Odată cu înaintarea în vârstă, a decis că este timpul să facă o schimbare și să se concentreze asupra sănătății sale. După ce a apelat și la ajutorul unui antrenor personal, actrița a reușit să slăbească notabil și a documentat regimul intens pe care l-a urmat, pe contul ei de Instagram.

Rossy de Palma

Această actriță spaniolă a devenit faimoasă datorită apariției sale în filmul regizorului Pedro Almodóvar, „Mujeres al borde de un ataque de nervios”. Recunoscută ca una dintre fetele Almodóvar, ea și alte actrițe, care au fost alese de regizor, s-au remarcat în cinematografia spaniolă. Nu s-au remarcat neapărat pentru că sunt deosebit de drăguțe sau pline de farmec, ci mai mult pentru că sunt originale și foarte talentate. Cu mai bine de 30 de ani de carieră artistică, Rossy continuă să fie una dintre cele mai apreciate vedete din cinematografia europeană.

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg este una dintre puținele persoane care au pășit pe covorul roșu pentru a-și ridica toate cele 4 premii ale industriei de divertisment din SUA: Emmy, Grammy, Oscar și Tony. Cu aproape 40 de ani de experiență ca actriță, a devenit faimoasă pentru apariția din „The Color Purple”, al lui Spielberg, pentru care a căștigat și Globul de Aur.

De atunci, cariera ei a înregistrat succes după succes. Cu toate acestea, ea a trebuit să depășească și stereotipurile de la Hollywood. La gala premiilor Oscar 2016, actrița a fost confundată cu Oprah Winfrey.

Jack Black

Actorul, muzicianul și comediantul american Jack Black a cucerit inimile multor generații cu rolul din „School of Rock”. Deși nu are corpul unui culturist, el a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un musical sau comedie.

John Bradley-West

„Game of Thrones” a fost o rampă de lansare pentru mulți actori. La fel s-a întâmplat în cazul actorului britanic cunoscut mai ales pentru rolul lui Samwell Tarly din serial. În timpul unui interviu la emisiunea lui Conan O'Brien, el a declarat că este le foarte recunoscător producătorilor serialului care au jucat un rol important în a-l ajuta să-și accepte corpul așa cum este. De fapt, producătorii HBO căutau pe cineva care să arate exact ca el, fapt care a contribuit în mod clar la îmbunătățirea carierei sale.

Josh Gad

Josh Gad a devenit cunoscut în lumea întreaga cu un rol în care nici măcar nu poate fi recunoscut. El este vocea din spatele simpaticului om de zapadă Olaf, din „Frozen”. Rolul i-a adus și două premii Annie, dar înainte ca succesul să-i bată la ușă, actorul a mărturisit că a fost respins de nenumărate dăți.

Mai mult, la un moment dat, el chiar se gândea să renunțe la actorie, dar cuvintele mamei sale l-au impulsionat să continue. „Sunt dezamăgită de tine. Ai petrecut 15 ani visând la asta și doar 3 ani încercând, cred că ai fi laș să renunți”, i-a spus aceasta, apoi a decis să-și mai încerce încă o dată norocul.

Ron Perlman

Cel mai cunoscut personaj al acestui actor extrem de versatil este Hellboy, din filmul cu același nume. Ron este un actor care are mai mult de 40 de ani de experiență în actorie, iar talentul său l-a determinat să lucreze la nenumărate filme și emisiuni de televiziune și chiar și-a împrumutat vocea pentru diferite personaje animate din filme și jocuri video.

Ken Jeong

Actorul este recunoscut pentru rolul lui Leslie Chow sau Mr. Chow din trilogia „The Hangover”. Se pare că soția sa a anticipat că scena cu el nud va avea un succes uriaș, deoarece îi oferă oricărui bărbat încredere în sine și îl face să se simtă bine în corpul lui.

Ken pur și simplu nu poate rata nicio ocazie de a face o glumă despre presupusele sale defecte fizice. Astfel, umorul și spontaneitatea l-au ajutat să devină unul dintre cei mai apreciați comedianți din industria cinematografică.

FOTO: Bright Side

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.