NEWS

Bucureștiul este în scenariul roșu. Ce măsuri au fost luate și de când intră în vigoare noile restricții!

Ce presupune scenariul roșu în București!

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu după ce, în premieră de la declanșarea crizei sanitare, a fost depășit pragul de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. În consecință, Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat un nou set de măsuri pentru combaterea virusului.

CMSU a decis ca masca să fie obligatorie în capitală în toate spațiile publice închise și deschise, iar restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi inchise pentru urmatoarele 14 zile.

De asemenea, se suspendă activitatea didactică pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din București. Decizia nu se aplică la creșe, after-school-uri și universități. Măsurile au intrat în vigoare noapte trecută, pe 20 octombrie, la ora 0:00.

„Reglementările privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional se refera la învățământ și la preșcolari, adică la gradiniță. Cele două trepte, 1 și 3 la mie, nu afectează desfășurarea altor activtăți, cum sunt activitățile în creșe și în afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementarii”, a declarat luni, premierul Ludovic Orban.

Totuși, el a ținut să precizeze că nu vede cum ar mai putea funcționa afterschool-ul normal, dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul educațional.

Toate măsurile prevăzute de CMSU

  • activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și inchise;
  • organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoara activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurandu-se online.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.