Cool Stuff

Cele mai tari comedii românești care te vor binedispune întotdeauna

Îți recomandăm o serie de comedii românești, care cu siguranță îți vor stârni pofta de râs.

Dacă te-ai plictisit de comediile de la Hollywood și ai văzut deja toate filmele cu Adam Sandler de pe Netflix, îți recomandăm o serie de comedii românești, care cu siguranță îți vor stârni pofta de râs. Ți-am pregătit atât filme clasice, regizate de Sergiu Nicolaescu sau Nae Caranfil, cât și comedii noi, care au făcut deliciul publicului în ultimii ani.

Filantropica (2002)

Unul dintre cele mai cunoscute filme românești, Filantropica spune povestea unui profesor de liceu care descoperă o metodă neobișnuită de a face un ban în plus. Faptul că filmul Filantropica este presărat cu actori ca Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Marius Florea Vizante și prezența într-un rol episodic a regizorului Nae Caranfil este o garanție a calității peliculei.

Oh, Ramona! (2019)

Oh, Ramona! urmărește transformarea lui Andrei dintr-un adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere. Oh, Ramona! este rescrierea cinematografică a cărții lui Andrei Ciobanu „Suge-o, Ramona!”.

Două lozuri (2016)

Două lozuri, în regia lui Paul Negoescu ("O lună în Thailanda"), îi are ca protagoniști pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, și spune povestea comică a unor oameni disperați care recurg la soluția visată de noi toți atunci când avem nevoie de bani repede și simplu - joacă la Loto 6/49...

Dar nepriceperea le va juca feste, căci, ca să câștigi la loto nu e de ajuns numai să cumperi bilet, și acesta să fie câștigător, ci să și știi să ai grijă de el, să nu-l rătăcești.

B.D la munte și la mare (1971)

BD La munte și la mare este o comedie românească, a cărei temă centrală este activitatea unei sectii de militie din România comunista. Urmărește-i și tu pe Toma Caragiu, Iurie Darie, Jean Constantin si Dem Radulescu în povestea Brigăzii Fapte Diverse. Filmul are două părți, extrem de amuzante, care fac urmărirea firului narativ cu atât mai ușoară. Aventurile simpaticilor politiști vă vor înveseli, garantat!

Nea Mărin Miliardar (1979)

Una dintre cele mai amuzante comedii romanesti, Nea Marin Miliardar este o comedie-capodopera. Cu actorul Amza Pellea în rol dublu principal, filmul spune povestea lui Nea Marin Juvete, un oltean care merge la mare, loc în care este confundat cu americanul Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Desi este un film din perioada comunistă, filmul în regia lui Sergiu Nicolaescu va stârni râsete și zâmbete mult timp de acum încolo.

Usturoi (2014)

Comedia românească Usturoi prezintă povestea unui băiat de etnie rromă – Ieremia Ceapă – care, disperat de situația financiară precară, se plânge unui prieten că nu mai suportă. În plus, fratele lui ar vrea să se căsătorească cu fiica bogatului satului -Usturoi -, dar nu au bani nici pentru asta. Soluția pe care aceștia o găsesc pentru a ieși din sărăcie este să fugă din micul lor sătuc, la Cluj, unde speră să dea lovitura devenind actori. Călătoria și atingerea scopului nu vor fi însă deloc ușoare și vor întâmpina tot felul de dificultăți. Însă nu vor lipsi nici veștile bune și neașteptate.

Miami Bici (2019)

Una dintre cele mai noi comedii românești, Miami Bici s-a bucurat de un succes uriaș în ceea ce privește încasările. Filmul spune povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami în toiul iernii, unde speră să dea lovitura. Însă vor cădea victime ale unui conațional de cea mai joasă speță – Mișu, aflat de ani buni în Florida. Așa se face că Ion va prins între o nouă poveste de dragoste și afacerile dubioase ale lui Mișu.

Sieranevada (2016)

Sieranevada este o comedie efervescentă, dupa cum declară și presa internatională. Tema centrală este familia, iar tema secundara este, desigur, veșnica bătălie între generații. Umorul tipic românesc vine din situațiile de zi cu zi, care ne sunt atât de familiare și reacțiile pe care le cunoaștem atât de bine. Filmul multipremiat la Cannes al lui Cristi Puiu ne face să râdem, ca să nu plângem. Vizioneaza-l si tu si spune-ne daca ai regasit un astfel de personaj si in familia ta!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.