Cool Stuff

De ce închidem ochii când ne sărutăm?

Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii țin ochii închiși atunci când se sărută?

Știai că cel mai lung sărut din lume a durat 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde? Cu siguranță cuplul care a reușit să atingă acest record merită toate aplauzele noastre. Însă, te-ai întrebat vreodată de ce oamenii țin ochii închiși atunci când se sărută?

Creierul nostru se concentrează mai ușor

Conform unui studiu realizat de psihologi, atunci când există prea multă agitație vizuală în jurul nostru, creierului îi este greu să se concentreze. Așa că abilitatea noastră de a simți anumite lucruri este îngreunată în momentul în care devenim atenți la alți factori din jur.

Te bucuri mai mult timp de senzația acelui moment

Atunci când închizi ochii, te poți detașa de agitația din jur, și te poți bucura de senzația plăcută a unui sărut. Practic, în momentul în care închidem ochii în timpul unui sărut, îi acordăm creierului nostru șansa de a se concentra doar asupra acelei activități.

Nu te mai simți vulnerabil

Sărutul este unul dintre cele mai intime lucruri, așa că o astfel de activitate te poate transforma pentru moment, într-o persoană mult mai vulnerabilă. Iar pentru a evita această senzație, ne este mult mai ușor să închidem ochii și să ne concetrăm doar asupra sărutului.

Nu îți faci partenerul să se simtă inconfortabil

Contactul vizual poate fi uneori inconfortabil, mai ales în timpul unui sărut. Atunci când ții ochii deschiși în timpul unui sărut, există riscul de a-l face pe partenerul tău să se simtă inconfortabil. În plus, studiile științifice au demonstrat că într-un astfel de moment, creierul tău se va simți suprasolicitat, iar astfel, nu te vei putea  bucura la fel de mult de acel sărut, din punct de vedere senzorial.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.