Cool Stuff

FOTO | Locuri încărcate de mister din România. Obiectivele turistice cu cele mai stranii mituri

Cinci locuri învăluite de mister din România pe care nu trebuie să le ratezi!

România este împânzită de castele, peșteri și multe alte locuri pline de istorie care atrag anual milioane de turiști. Și, cu siguranță, acest lucru se întâmplă și datorită poveștilor țesute în jurul lor.

Mituri fantastice cu îndrăgostiți, uriași, zmei, urși și comori nemaivăzute înconjoară aceste locuri, dându-le o notă de mister. Astăzi, de Ziua Națională, sărbătorim România și îți prezentăm cele mai interesante legende despre obiectivele turistice din România.

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Foto: Playtech.ro

Ridicat în secolul al 14-lea, din ordinul lui Iancu de Hunedoara, la malul unui pârâu, a avut inițial rol de fortăreață, însă de-a lungul timpului a fost extins și transformat în castel. Catelul Corvinilor este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România și, în același timp, cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei.

Cea mai populară legendă despre Castelul Corvinilor se referă la corbul cu inel în cioc care se află pe blazonul familiei. Se spune că Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, făcut cu o tânără din Țara Hațegului. Regele Ungariei îi dă de soț tinerei unul dintre vitejii săi, Voicu, dar și un inel pentru viitorul copil, care îl va ajuta să fie recunoscut la curtea regală.

Când Ioan crește, familia pornește spre curtea regală, dar, în timpul unui popas, un corb atras de strălucirea inelului, fură bijuteria. Micul Ioan omoară corbul cu o săgeată și recuperează inelul. Auzind pățania, regele este impresionat și decide ca simbolul familiei să fie un corb cu un inel în cioc.

Lacul fără fund din Munții Șureanu

FOTO: adevarul.ro

Doar când auzi numele acestui lac te trec firoi. În jurul Laculul fără fund din Munții s-au creat o mulțime de legende fascinante cu balauri și comori. Localnicii evită să facă baie în acest lac, deoarece se spune că pe fundul său trăiește un balaur care te trage la fund și te omoară dacă îndrăznești să intri în apă. Mai este cunoscut și sub numele de Lacul Vulturilor, pentru că legenda spune că aici veneau vulturii să-și învețe puii să zboare.

De asemena, se mai crede că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, localnicii au construit un drum pe sub lac pentru a păcăli armata germană, iar tancurile care au intrat în apă nu au mai ieșit. Oamenii care trăiau în localitățile din jur își aruncau comorile în Lacul fără fund de frica tătarilor, dar nu au mai reușit să le recupereze.

Cascada Răchițele de pe Valea Stanciului

FOTO: calatorim.ro

Cascada Răchițele, cunoscută și sub numele de Cascada Vălul Miresei, are o poveste cel puțin la fel de fascinantă. Se spune că numele cascadei provine de la o mireasă care, în urmă cu mulți ani, a trecut prin acest loc și a căzut de pe stânci, iar voalul ei a rămas agățat de pietre. Nuntașii care s-au oprit la locul tragediei au început să plângă, iar lacrimile lor au format cascada, care azi se numește Răchițele.

Peștera Ialomiței din Munții Bucegi

FOTO: cronicaromana.net

Peștera Ialomiței este cea mai cunoscută și vizitată din Munții Bucegi. La intrarea în cavernă se află și o mânăstire, care  devenit un adevărat loc de pelerinaj pentru credincioși. Legendele spun că această peșteră se întinde pe o suprafață mult mai mare și poți merge zile întregi prin tunelurile și galeriile ei.

O altă legendă spune că în Peștera Ialomiței se află un bolovan dăruit de însuși Zamolxe, iar dacă îl atingi, ți se vor îndeplini toate dorințele. În apropiere se află Grota Pustnicului, situată pe o stâncă plată, unde se strânge apă din condens, iar localnicii spun că are puteri tămăduitoare.

Mănăstirea rupestră Șinca Veche din județul Brașov

FOTO: satulfagaras.ro

La 45 de kilometri de Brașov se află unele dintre cele mai vechi monumente feudale românești, un complex monahal denumit după localitatea Șinca Veche. Această clădire simplă este cunoscută de localnici sub mai multe nume, inclusiv „Templul Ursitelor”, „Templul Dorințelor”, „Mănăstirea Săpată în Stâncă” sau „Templul Extratereștrilor”.

Pentru că nu se știe exact când și cum a apărut, acest lăcaș de cult este de neratat pentru cei pasionați de supranatural. Legendele spun că atunci când te așezi sub turnul conic al templului și îți pui o dorință, ți se va îndeplini, dacă ai inima curată și ești plin de credință. De asemenea, nisipul fin din interiorul templului conține cristale de siliciu și cuarț, care, spun localnicii, sunt folosite pentru a comunica cu civilizații extraterestre.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.