Cool Stuff

Serialul Netflix care a doborât un nou record. Care este cea mai urmărită serie

Netflix a reușit să dea lovitura în plină pandemie cu o nouă producție originală.

Netflix a reușit să dea lovitura în plină pandemie. În această perioadă, platforma a obținut și mai mulți abonați și a reușit să doboare un nou record cu una dintre producțiile proprii.

Este vorba despre „The Queen’s Gambit” care a devenit cea mai urmărită miniserie Netflix, fiind vizionată de peste 62 de milioane de conturi, în primele 28 de zile de la lansare. Sistemul în baza căruia se fac aceste calcule e simplu: raportările se iau în calcul drept vizionare dacă de pe un cont au fost urmărite cel puţin două minute dintr-un film sau serial.

Potrivit Netflix, în prezent, miniseria se află în Top 10 în 92 de ţări şi pe primul loc în 63 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Argentina, Israel şi Africa de Sud. Producția a fost lansată pe 23 octombrie, la nivel global, iar din distribuţia celor şapte episoade fac parte Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling şi Bill Camp.

„The Queen’s Gambit” spune povestea lui Beth Harmon, care ajunge o mare jucătoare de șah, în pofida startului în viață dezastruos – micuța își pierde ambii părinți și ajunge la un orfelinat. Acolo îl cunoaște pe îngrijitorul instituției, care o învață să joace șah, iar, din acel moment, viața ei ia o întorsătură neașteptată.

Succesul seriei a fost mai mare decât ar fi putut prezice producătorii. Întrebarea „Cum să joci șah?" a înregistrat cel mai mare număr de căutări pe Google, din ultimii nouă ani.

În ceea ce privește serialele, primul sezon din „The Witcher” rămâne, în continuare, pe primul loc. În primele 28 de zile de la lansare a fost vizionat de pe 76 de milioane de conturi. Acesta este urmat de sezonul patru din „La Casa de Papel” cu 65 de milioane și de serialul documentar „Tiger King”, care a fost urmărit de pe 64 de milioane de conturi în prima lună.

Alături de acestea, printre cele mai urmărite seriale în timpul lockdown-ului se mai numără și „Outer Banks” sau „Ozark”.

De la începutul pandemiei, Netflix a adăugat 26 milioane de clienți noi, iar analiștii se așteaptă ca platforma să declare încasări de 6,4 miliarde de dolari până la sfârșitul anului, cu 20% mai mult decât anul trecut.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.