Cool Stuff

Ce au căutat românii pe Google în 2020. Coronavirus - în topul subiectelor!

Iată care au fost subiectele care i-au interesat pe români în 2020!

Putem spune că anul 2020 a fost unul special, ținând cont că pandemia de coronavirus și-a pus amprenta chiar și asupra căutărilor pe care românii le-au făcut pe Google.

De la măsurile de protecție, până la restricțiile de circulație, educația online și perioada de carantinare – toate aceste subiecte au fost la mare căutare. 

În fiecare an, Google publică un top cu cele mai căutate subiecte, iar anul acesta, clasamentul este condus de coronavirus și de platformele de educație la distanță: Google Classroom și Adservio.

Printre subiectele care au generat interes au fost declarația pe proprie răspundere, care a fost necesară mai ales în primăvară, dar și formularele STS.

De asemenea, pentru a respecta măsurile de protecție împotriva COVID-19, cei mai mulți români au căutat pe Google – „cum se poartă masca”, și au vrut să afle toate detaliile despre coronavirus – „cum se manifesta coronavirus” și „cum se transmite coronavirus”.

Și dacă tot ne-am petrecut tot anul stând în casă, nu este de mirare că românii au căutat și o mulțime de rețete, printre care „cum se faca maiaua” sau „cum se face drojdia”. Cel mai probabil aceste căutări au avut loc în perioada martie-aprilie, când magazinele s-au confruntat cu o „criză a drojdiei”.

Însă pe lângă coronavirus, românii au fost interesați și de alegerile din Statele Unite ale Americii sau de Black Friday, sezonul reducerilor.

De asemenea, cea mai căutată personalitate pe Google a fost jurnalista Cristina Țopescu, care a fost găsită decedată, în propria locuință, la începutul anului.

 Cele mai populare căutări:

  1. Google Classroom

  2. Coronavirus România

  3. Adservio

  4. Alegeri SUA

  5. About you

  6. Cristina Ţopescu

  7. Declaraţie propria răspundere

  8. Zoom

  9. Worldometer

  10. Formular STS

Topul căutărilor pe Google, în România. Ce este...?

De asemenea, românii au avut nelămuriri și în cazul anumitor termeni, pe care i-au auzit cel mai probabil în cadrul jurnalelor de știri. Pe lângă coronavirus, utilizatorii români au dorit să știe ce este HORECA, ce înseamnă „pandemie”, sau ce este EDM. 

  1. Ce este coronavirus 

  2. Ce este Horeca

  3. Ce este fugu

  4. Ce este pandemia

  5. Ce este şomajul tehnic

  6. Ce este un pogo

  7. Ce este EDM

  8. Ce este vulva

  9. Ce este substantivul

  10. Ce este starea de urgenţă

Topul căutărilor pe Google, în România. Când...

Românii au fost interesați și de alte subiecte, cum ar fi „când începe școala”, „când se schimbă ora” sau „când este Black Friday”. De asemenea, redeschiderea caselor de pariuri și a mall-urilor a fost un alt subiect care a generat interes în rândul internauților.

  1. Când începe şcoala

  2. Când se schimbă ora în 2020

  3. Când începe şcoala în ianuarie 2020

  4. Când este Black Friday 2020 

  5. Când se deschid casele de pariuri

  6. Când se deschid terasele

  7. Când se afişează rezultatele la bac 2020 

  8. Până când se închid şcolile

  9. Când se trece la ora de iarnă

  10. Când se deschid mall-urile

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.