Hot On Kiss

Kiss FM și Ioana Boroș îți aduc cele mai tari motive de fericire ale săptămânii

Hai să rescriem 2020 și să găsim împreună 2020 de motive de bucurie!

2020 e un an în care cu toții ne-am facut planuri, apoi cineva a râs de ele... Un an în care fiecare lună ne-a făcut să căutăm butonul de “skip”. Dar la Kiss FM îi mai dăm o șansă!

Unii dintre voi ne-ați spus de „puloverele de lână”, de „hainele de iarnă cu reni”, sau de „vinul fiert cu scorțișoară”. Noi am adunat toate motivele voastre, iar cu ajutorul Ioanei Boroș le-am dat formă și culoare.

Cine este Ioana Boroș?

Ioana Boroș este o tânără ilustratoare din România și absolventă a Facultății de Artă și Design de la Cluj. Acesta este pasionată de design încă din copilărie, iar treptat, această pasiune a devenit de fapt și ocupația ei de bază. Iar dacă ți-am stârnit interesul și vrei să afli mai multe despre Ioana, te invităm să citești interviul de mai jos!

De cât timp te ocupi cu creatia grafică?

Sunt licențiata a Facultății de Arta si Design Cluj, departamentul design vestimentar. Mi-a plăcut ideea de ilustratie/print si am hotărat, sa imi fac propriul brand DaringTrash cu scopul de a imprima in totalitate materialul cu pattern-uri create de mine. Acest procedeu s-a dovedit costisitor si atunci am ales sa imprim ilustratii de dimensiuni mai mici, ceea ce fac in prezent. Asadar, ilustratii fac de 3 ani, de cand am firma.

Cum ți-ai descoperit acest talent?

Pasiunea pt design am avut-o de mică. A devenit ocupația si forma mea de exprimare artistica, liberă. Am evoluat treptat, prin multa munca si documentare. Tot ceea ce vreau sa sugerez prin lucrările mele, fie ca e vorba de idei, emoții, sentimente le exprim prin forma, culoare si contraste. Prin urmare nu ma vad si nu as putea face altceva. In fiecare zi descopar, ca pot face lucruri, pe care altădată le-am crezut imposibil de realizat.

Care a fost cel mai important proiect de până acum?

Am trei proiecte dragi mie, apariția in albumul de arta Pictoria Vol. 2 - The Best Contemporary Illustrators Worldwide editat de către cei de la Capsules Book Australia, aparitia in revista Alist nr.11 si expozitia colectiva “Abstract Mind 2019” de la CICA Museum din Coreea de Sud.

Ce lucruri te inspiră în general?

Ma inspira uneori lucrările lui Kumi Sugai, Ikko Tanaka, Mitsuo Katsui, Yayoi Kusama, alteori Geta Bratescu, depinde... Imi plac iarăși foarte mult cei de la Memphis Milano.

Cât lucrezi de obicei la o ilustrație?

Depinde de proiect, poate dura o luna, saptamana sau 5-6 ore.

Poți să îmi arăți câteva ilustrații care ți-au plăcut mult?

Daca ma intrebi despre ilustrațiile mele acestea  imi plac mult:

Ce te-a făcut fericită în 2020? Trebuie să ai un motiv de bucurie!

Inainte de starea de urgentă, pe la inceputul anului, am calatorit in Finlanda, mai exact in Helsinki. Am fost dupa putin aer curat, calm, energie pozitiva si am vizitat si Biblioteca Centrală Oodi, o minunatie. Ador Tarile Nordice, daca e si iarna, mai am si zapada e perfect, sunt fericita:) 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.