Cool Stuff

Motivul trist pentru care Macaulay Culkin a renunțat la cariera de actor, la doar 14 ani

Macaulay Culkin a avut o relație tensionată cu tatăl său care l-a afectat și în carieră.

Macaulay Culkin a fost unul dintre cei mai îndrăgiți „copii ai Hollywood-ului”, în anii 90. La doar 10 ani, el a devenit un adevărat super star după ce a jucat în „Home Alone”, una dintre cele mai îndrăgite comedii de Crăciun.

Totuși, în spatele camerelor de filmat, viața lui nu era nici pe departe la fel de frumoasă și asta, din cauza relației tensionate pe care o avea cu tatăl său, Kit Culkin.

Odată cu succesul filmului, tatăl lui Macaulay a devenit peste noapte managerul tânărului actor, dar nu a durat mult până când și-a făcut o reputaţie destul de proastă la Hollywood. Se pare că acesta îl abuza atât verbal, cât și fizic pe starul din „Home Alone”.

Pe măsură ce notorietatea fiului său creştea, Kit îşi dădea tot mai mult în petic, încercând să controleze întreaga carieră a micuţului. El refuza să țină cont de cuvântul producătorilor şi al regizorilor și toate aceste lucruri l-au determinat pe Macaulay să renunțe la cariera de actor la doar 14 ani, când mai avea multe de demonstrat.

În 2001, în timpul unui interviu acordat pentru revista New York, actorul a vorbit deschis despre relația tensionată pe care a avut-o cu tatăl său: „Tata a fost tot timpul un abuzator, dar lucrurile nu s-au înrăutăţit mult mai târziu...”.

Înainte de-a da lovitura în Cetatea Filmului, el locuia, alături de părinți și alți șase frați într-o casă cu un singur dormitor, în New York. „Tata ne abuza atât verbal, cât şi fizic”, a spus actorul care a decis, din cauza relaţiei turbulente cu tatăl lui, să renunţe la actorie la numai 14 ani.

„Mergeam prin toată ţara şi locuiam într-o cameră de hotel cu un om care nu putea să mă suporte”, a dezvăluit Macaulay ani mai târziu.

Gelozia tatălui, mărul discordiei dintre Macaulay și Kit Culkin

Motivul pentru care Kit era aşa dur cu fiul său este simplu. Gelozia! Se pare că în tinerețe, tatăl lui Macaulay a fost şi el actor şi a încercat din răsputeri să se afirme la Hollywood. Fără succes, însă, după ce a suferit un accident jenant chiar în seara premierei piesei „King Lear”, din distribuţia căreia făcea parte.

El a căzut de pe scenă şi, drept urmare, şi-a încheiat cariera actoricească înainte de a începe. Starul din „Home Alone” e de părere că succesul de care se bucura el îl făcea gelos pe Kit, un actor ratat. „Eu am excelat în tot ce a încercat să facă el în viață, chiar înainte de-a împlini 10 ani”, a declarat acesta.

Deși mulți au crezut că acesta a renunțat la carieră din cauza eșecului filmului „Richie Rich” şi a altor pelicule mediocre în care a jucat, totul s-a întâmplat din cauza discuțiilor contradictorii cu tatăl lui şi tensiunilor dintre cei doi.

Toate aceste lucruri au dus și la divorțul dintre Kit şi mama lui Macaulay, urmat de lupta pe averea copilului lor, care adusese în casă nu mai puţin de 50 de milioane de dolari.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.